Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > Humax > Chat

Chat Discussion, HTT-HumaxGbox at Humax forum; HTT-HumaxGbox everytime i get Starting gbox, please wait... Logger init for IP: 192.168.001.064 on port 8017 OSD (Humax) IP = ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
HTT-HumaxGbox
Old
  (#1)
nickjeeee
Junior Member
 
nickjeeee's Avatar
 
Offline
Posts: 1

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 0
Experience: 0%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Nov 2006
HTT-HumaxGbox - 19-November-2006, 17:08

HTT-HumaxGbox everytime i get

Starting gbox, please wait...
Logger init for IP: 192.168.001.064 on port 8017
OSD (Humax) IP = 192.168.1.64
RS232gate=1 speed=115200
Seasonport=0 speed=115200
mode 03
AU:02/update:01/KeyFile:01 Hash:01 DispECM:02/EMM:02 UDPInit:01 OSD:00
trying to get online, please wait ...
My IP xxx.100.151.xxx ID 6EDB (xxxxxx.mine.nu) pass xxxxxx, we are online
IP xxx.xxx.xxx.xxx Port 6112-2424 ID 2xxx pass xxxx7888 sharelevel 3/3 (xxx.dyndns.org)
enx_conf = 3 ; reset on zap=0
Total 1 ports to monitor
monitoring port: 6112
CPU 80X86 compatible
rs232gate is init
RS232gate port: /dev/ttyS0
mode: any pid
entering main loop
->HelloL to xxxxxxxxxxx.dyndns.org (085.xx.x1.xx:xxx)
ReRead pmt.tmp
->Hello1 to xxxxxxxxxxx.dyndns.org
->Hello2 to xxxxxxxxxxx.dyndns.org
ReRead pmt.tmp
->Here? to xxxxxxxxxxx.dyndns.org (xxx.xxx.xxx.xxx)
->Here? to xxxxxxxxxxx.dyndns.org (xxx.xxx.xxx.xxx)
->Here? to xxxxxxxxxxx.dyndns.org (xxx.xxx.xxx.xxx)
->Here? to xxxxxxxxxxx.dyndns.org (xxx.xxx.xxx.xxx)
->Here? to xxxxxxxxxxx.dyndns.org (xxx.xxx.xxx.xxx)


and it doesnt come online can somebody help?
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
ismakey
Junior Member
 
ismakey's Avatar
 
Offline
Posts: 1

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 0
Experience: 0%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Dec 2006
14-December-2006, 21:38

Have you solve it??
I am as you, any halp???
Thanks.....
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
gauntlet
Permanent Banned
 
gauntlet's Avatar
 
Offline
Posts: 1

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 0
Experience: 0%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Dec 2006
15-December-2006, 20:06

Thanks - Danke - Tesekkür
   
Reply With Quote
Old
  (#4)
peterpiper
Junior Member
 
peterpiper's Avatar
 
Offline
Posts: 4

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 5
Magic: 1 / 178
Experience: 21%

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Join Date: Dec 2006
20-December-2006, 22:26

so how was this issue resolved as I am having the same problem. thank you
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
luna
Senior Member
 
luna's Avatar
 
Offline
Posts: 108

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 210
Magic: 36 / 6869
Experience: 40%

Thanks: 13
Thanked 17 Times in 14 Posts
Join Date: Dec 2006
20-December-2006, 23:41

Did you forward port,you need to ask server are thay se you online if yes you need to forward your port to se the server.

regards
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
peterpiper
Junior Member
 
peterpiper's Avatar
 
Offline
Posts: 4

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 5
Magic: 1 / 178
Experience: 21%

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Join Date: Dec 2006
21-December-2006, 22:47

yes I have forwarded my port on my router but message is still the same any help is very much appreciated thank you.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
pronet
Database wizard
 
pronet's Avatar
 
Offline
Posts: 129

Level: 10 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 235
Magic: 43 / 7768
Experience: 40%

Thanks: 0
Thanked 57 Times in 31 Posts
Join Date: Oct 2006
Location: Somewhere kool
Age: 48
21-December-2006, 23:28

anybody having issues on humax+gbox , contact me , and i will guide you the
steps necessary to get it working

its usually a router/firewall issue , next on the list is port issues , gbox uses
an unusual port numering scheme (both master & peer ports in one line)

next on the list is humax specific issues like PMCT / Serial mode

(Gbox should be set to card-seca-emu using SSSP mode)

next issue is the humax serial port line in gbox.cfg (needs to be set in the R: line)

there are other issues too , if you are sharing a local card you need to have a
phoenix interface since the ports wont open until a valid card is detected.
you should see something like dev/ttyS0 opened in the gbox console


good luck...
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
sysop470
Permanent Banned
 
sysop470's Avatar
 
Offline
Posts: 31

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 82
Magic: 10 / 2715
Experience: 31%

Thanks: 37
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Dec 2006
25-January-2007, 00:35

Quote:
Originally Posted by pronet View Post
anybody having issues on humax+gbox , contact me , and i will guide you the
steps necessary to get it working

its usually a router/firewall issue , next on the list is port issues , gbox uses
an unusual port numering scheme (both master & peer ports in one line)

next on the list is humax specific issues like PMCT / Serial mode

(Gbox should be set to card-seca-emu using SSSP mode)

next issue is the humax serial port line in gbox.cfg (needs to be set in the R: line)

there are other issues too , if you are sharing a local card you need to have a
phoenix interface since the ports wont open until a valid card is detected.
you should see something like dev/ttyS0 opened in the gbox console


good luck...
Can u tell us how it can be the R line in gbox.cfg??

Thanks a lot
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
pronet
Database wizard
 
pronet's Avatar
 
Offline
Posts: 129

Level: 10 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 235
Magic: 43 / 7768
Experience: 40%

Thanks: 0
Thanked 57 Times in 31 Posts
Join Date: Oct 2006
Location: Somewhere kool
Age: 48
25-January-2007, 01:11

hiya sysop470...

the reason why it can be the R: line is this... Gbox works using the SSSP
protocol , and so does the humax , but you have to set this in gbox.cfg or
its disabled....


# RS232 SSSP mode
# x debug messages, 1=on, 0=off
# y com port to use (0=none, 1=com1, 2=com2)
R: { 12 }



.... happy now..?.... by the way , if you set this in gbox.cfg you will NO LONGER
need htt-humax or whatever , it does nothing , you DONT NEED IT

just use gbox alone , and set R: line..... and watch it gooooo.......


am using it rite now on humax , no Htt-thingy`s anywhere.... and running good.....

enjoy.........

   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to pronet For This Useful Post:
harooan (18-February-2008)
Old
  (#10)
shelver
Junior Member
 
shelver's Avatar
 
Offline
Posts: 22

Level: 3 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 60
Magic: 7 / 1954
Experience: 41%

Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Jan 2007
12-February-2007, 19:52

hi mate,
does humax work only with gbox on windows or it work with gbox on linux too???

i would like to make humax connect to a gbox on linux pc......
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox