Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, 100%NL pakt radiopiraten aan at General Satellite News forum; 100%NL gaat radiopiraten die de uitzendingen van het landelijke commercile radiostation storen, hard aanpakken. Het radiostation wil via de civiele ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
100%NL pakt radiopiraten aan
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104899
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
100%NL pakt radiopiraten aan - 24-July-2009, 10:50

100%NL gaat radiopiraten die de uitzendingen van het landelijke commercile radiostation storen, hard aanpakken. Het radiostation wil via de civiele rechter proberen schadevergoeding van de piraat te krijgen. Volgens directeur Herbert Visser komt het regelmatig voor dat de uitzendingen van 100%NL worden gehinderd door illegale uitzendingen. En vooral tijdens de Kerst en de huidige bouwvakvakantie, wanneer veel piraten uitzenden, is het dan vaak raak.

"Tussen de radiopiraten in het noorden en oosten van het land is er een soort wapenwedloop aan de gang. Het gaat erom wie de zwaarste zendinstallatie in de lucht zet die het verst komt. De zenders worden steeds krachtiger, de antennemasten worden steeds hoger. Alleen zijn storingen door dergelijke zendkanonnen onvermijdelijk. We hebben het hier dus niet over piratenzenders die eerst goed onderzoek doen naar de frequenties en de zendapparatuur die ze gaan gebruiken en daarbij voorzichtig te werk gaan om geen storingen te veroorzaken. Want daarvan zijn er gelukkig ook nog heel veel.

We hebben het hier specifiek over radiopiraten die het allemaal niks kan schelen en gewoon lukraak een zware zender met een groot bereik aanzetten op of pal naast een frequentie die wij in gebruik hebben of daarop storingen veroorzaken. Piraten waarvan 100%NL geen last heeft krijgen ook geen last van 100%NL. Maar voor radiopiraten die ons wel wegdrukken hebben we een aardige verrassing in petto. Wil je toch per se illegaal uitzenden, kijk dan heel goed uit wat je doet, zorg dat je de technische kennis en geschikte apparatuur in huis hebt om dat storingsvrij te doen, en bovenal: veroorzaak geen storingen op het signaal van 100% NL".

Visser vervolgt: "Een piraat die de dans net ontsprongen is, is het Silverstar Team uit Klazienaveen in Drenthe. 100%NL was er net te laat bij om die piraat zelf voor de rechter te slepen. "Het Silverstar Team zond vorige week meerdere dagen uit op de 98.9 FM. Wij hebben een zender in Groningen op 99.1 en een zender in Twente op 99.1, er pal naast. Had het Silverstar Team een tikkeltje lager op de FM-band gezeten dan zouden we geen last van hen hebben gehad, maar nu ondervonden we storingen op zowel onze frequentie in Groningen als die in Twente. Op het moment dat we actie wilden ondernemen zette het Silverstar Team hun zender uit, dus die hebben geluk gehad maar het was de perfecte kandidaat voor de eerste civiele claim van ons tegen een illegale zender die ons stoorde."

100% NL denkt aan claims van tienduizenden euro's. "Een illegale zender die ons in een deel van het ontvangstgebied van een zender wegdrukt veroorzaakt niet alleen schade tijdens de illegale uitzending, maar ook lang erna. Het door ons opgebouwde luisterpubliek in het stoorgebied dat ons een tijdje niet meer kan ontvangen verhuist naar een andere zender en het duurt dan lange tijd voordat we deze luisteraars weer terugkrijgen. En zo breken de stoorzenders in korte tijd af wat we met jarenlange inspanningen hebben opgebouwd. Van de ontstane schade valt een nauwkeurige schatting te maken en die willen we gaan verhalen. Het is te hopen dat een landeigenaar nog een keertje nadenkt voordat ie een feesttent met een hoge zendmast op z'n land toestaat, want om een dwangsom van 12.000 euro kan ie misschien nog wel lachen, maar een claim van 50 tot 100.000 euro die hij mogelijk daadwerkelijk zal moeten betalen wordt uiteraard een ander verhaal".


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox