Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start at General Satellite News forum; CanalDigitaal stuurde een bericht uit dat heden vanaf 11.00 uur het volgende op het internet te lezen zou zijn ; ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start
Old
  (#1)
Arent
Member
 
Arent's Avatar
 
Offline
Posts: 55

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 131
Magic: 18 / 3899
Experience: 27%

Thanks: 10
Thanked 11 Times in 6 Posts
Join Date: Jul 2008
Location: Winschoten
Age: 36
Thumbs down Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start - 10-January-2012, 18:45

CanalDigitaal stuurde een bericht uit dat heden vanaf 11.00 uur het volgende op het internet te lezen zou zijn ;

Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start

Vanaf vandaag dinsdag 10 januari 2012 heeft het Luxemburgse bedrijf bij haar Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal de anti-cardshare beveiligingsoptie ingevoerd. Hierdoor is het delen van de smartcard ook wel cardsharing genoemd beperkt.

Het delen van het abonnement van n smartcard is vanaf vandaag beperkt tot vier clients. Omdat bij de anti-cardsplit beveiliging een standaard waarde van twee clients geldt, dient de CanalDigitaal smartcard te worden opgewaardeerd naar kaartversie I4A. Alleen de smartcard die met deze kaartversie voorzien is kan tegelijk vier clients aansturen. In alle andere gevallen kan men slechts twee clients aansturen. U kunt wel uw smartcard voorzien van de kaartversie I4A.

U dient dan het volgende te doen:

Indien u een door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvanger heeft dan hoeft u niets te doen. CanalDigitaal heeft de afgelopen maand de nodige software reeds naar uw kaart gestuurd. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers zijn ook uitvoerig getest geweest en u zal dan ook geen enkel verschil merken in de werking. Deze ontvangers zullen werken zoals voorheen en U zal geen enkele beperking opmerken.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U kunt de nieuwste versie van de OpenPLi firmware bijvoorbeeld laden via OpenPLi - Open Source Set-Top Box Software. Deze firmware dient u te voorzien van de softcam CCcam versie 2. 3.0 Alleen met deze wordt uw smartcard met een nieuwe kaartversie voorzien. Kaartversie nummer kan je opvragen in OpenPLi met de Blauwe toets / PPanels / CCcam / Smartcard Info. De kaartversie wordt echter bij Cccam 2. 3.0 stapsgewijs van nieuwe firmware voorzien. Mocht uw smartcard dus meerdere kaartupdates gemist hebben dan dient u de smartcard enige seconden uit de smartcardlezer te halen. Wanneer u de smartcard weer in de smartcardlezer stopt wordt de volgende kaartupdate op de smartcard genstalleerd. U herhaalt deze handelingen tot u bij de smartcard info de kaartversie I4A ziet. U kunt vanaf dat moment vier clients tegelijk aansturen. U dient voor de kaartupdate uw satellietontvanger op n van de Nederlandse zenders af te stemmen. Let op! Als u een oude Mediaguard2 smartcard gebruikt dan kan u geen gebruik van CCcam versie 2. 3.0 maken omdat deze de Mediaguard2 smartcard niet langer ondersteund.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend en u gebruikt de OSCam softcam. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U dient in dit geval de OSCam softcam versie OSCam Experimental te gebruiken. OSCam kan helaas het versienummer niet weergeven. Wanneer de kaartversie niet I4A is dan kan men de smartcard naar deze kaartversie updaten door de satellietontvanger enige tijd met de smartcard in de interne kaartlezer af te stemmen op n van de Nederlandse zenders. U hoeft met OSCam Experimentel niet de smartcard enige keren uit de kaartlezer te verwijderen. De kaartupdates worden namelijk automatisch na elkaar genstalleerd.

Als uw smartcard is voorzien van de kaartversie I4A kunt u maximaal vier clients met n smartcard aansturen. Wanneer men gebruik maakt Linux satellietontvangers wordt elk opgenomen programma als n client beschouwd. Dit omdat Linux satellietontvangers het opgenomen programma ongecodeerd op de harde schijf plaatst. Maakt u gebruik van door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvangers met opnamemogelijkheden dan worden opgenomen programmas NIET als client gerekend. Dit omdat gecertificeerde satellietontvangers de programmas gecodeerd op de harde schijf plaatsen. U kunt dus bij gebruik van gecertificeerde satellietontvangers zoveel programmas tegelijk opnemen tot de hardwarematige beperking van de gebruikte gecertificeerde programmas. U dient het gecodeerd opgenomen programma binnen 2 dagen na opname wel via de satellietontvanger te decoderen. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers doen dit automatisch. Mocht u toch vragen hierover hebben kunt u deze stellen op Satellietforum - powered by vBulletin.

Er zijn op dit moment veel speculaties over de werking van de anti-cardsplit beveiliging. Omdat de beveiliging al enige tijd bij de Belgische M7 Group S.A tv-aanbieders TV VLAANDEREN en TlSAT operationeel is kunnen we enkele van deze speculaties nader onder de loep nemen en ook weerspreken.

Overlappende opnamen zijn gewoon mogelijk. Wanneer u in de satellietontvanger ook Linux satellietontvangers - als optie heeft ingesteld dat een opgenomen programma een x aantal minuten voor het begin van het programma moet worden gestart en na afloop van het programma een x aantal minuten dient door te lopen is dat mogelijk. De gehele duur van het opgenomen programma dus inclusief extra tijd voor en na de duur van het opgenomen programma wordt gewoon als 1 client gerekend.

Wanneer men gebruik maakt van een standaard SmartWi configuratie (basisstation en drie clients) kan men zonder problemen gelijktijdig op alle drie de aanwezige clients snel doorzappen.

Wanneer u een softcam als Cccam in uw Linuxontvanger gebruikt dan is het aan te raden om interne limitering instelmogelijkheden (4 per 10 sec) van de softcam niet te activeren. Hierdoor wordt in de meeste gevallen het aantal beschikbare clients nadelig benvloedt. Doet u dat wel, dan zal u veel trager kunnen zappen. Zonder deze limiet kan u net zoals voorheen snel zappen, deze anti cardshare heeft daar geen moeite mee.

Er wordt op forums ten onrechte gesteld dat gecertificeerde ontvangers problemen zouden hebben bij snel zappen, dat is niet het geval. Geen enkele ontvanger die wij getest hebben ging op zwart bij snel zappen.
De meeste Linux ontvangers op de markt hebben een hardwarematige limiet van 4 zenders die ze simultaan kunnen demuxen. Dat ligt niet aan de anti cardshare, maar is gewoon een beperking van de ontvanger.
Bovenstaand is alleen van toepassing als u met uw eigen smartcard intern in uw eigen woning de smartcard deelt. Werking bij externe cardsharing tussen meerdere eindgebruikers zorgt voor een andere werking van de anti-cardsplit beveiliging. U dient er ook rekening mee te houden dat extern via internet delen van de smartcard (cardsharing) strafbaar is.
In de afgelopen maanden hebben er diverse acties van Europese tv-aanbieders inclusief CanalDigitaal en TV Vlaanderen plaatsgevonden tegen externe cardsharing via internet plaatsgevonden. Zo zijn deze week door het cardshare-team van de M7 Group S.A opnieuw meer dan 100 servers blootgelegd. De kaarten zullen per direct geblokkeerd worden en er wordt aangifte bij de politie gedaan tegen de eigenaars van deze kaarten. Deze acties zullen verder blijven lopen, ook na het invoeren van deze nieuwe maatregel tegen het cardsharen.


Local Canal Digitaal NL HD card in smargo reader on a private 24/7 Linux PC server.

Shares : 154
Nodes : 154 / 154 (100%)
Reshare : 154 / 154 (100%)
Reshare Nodes : 154 / 154 (100%)

Now watching on a DM 800, DM 7020 and a DM 500.
   
Reply With Quote
The Following 5 Users Say Thank You to Arent For This Useful Post:
123Basman (10-January-2012), djbarba (10-January-2012), Fenos (05-September-2012), iridion (10-January-2012), micronikje (11-January-2012)
Old
  (#2)
derksend
Permanent Banned
 
derksend's Avatar
 
Offline
Posts: 4

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 5
Magic: 1 / 143
Experience: 21%

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Aug 2009
10-January-2012, 19:52

Ja word weer een uitdaging om dit te gaan oplossen
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#3)
Arent
Member
 
Arent's Avatar
 
Offline
Posts: 55

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 131
Magic: 18 / 3899
Experience: 27%

Thanks: 10
Thanked 11 Times in 6 Posts
Join Date: Jul 2008
Location: Winschoten
Age: 36
10-January-2012, 20:11

Tja, heb net maar even mijn box voorzien van de laatste software en ccCam zodat ik mijn kaart naar 4 clients kan opwarderen.

Dit is gelukt.
Ook mijn thuisnetwerk aangepast, anders had ik geen beeld meer in huis.


Local Canal Digitaal NL HD card in smargo reader on a private 24/7 Linux PC server.

Shares : 154
Nodes : 154 / 154 (100%)
Reshare : 154 / 154 (100%)
Reshare Nodes : 154 / 154 (100%)

Now watching on a DM 800, DM 7020 and a DM 500.
   
Reply With Quote
zeg maar dag tegen cardsharing op C+
Old
  (#4)
sivaslidc
Junior Member
 
sivaslidc's Avatar
 
Offline
Posts: 18

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 49
Magic: 6 / 1382
Experience: 97%

Thanks: 1
Thanked 4 Times in 3 Posts
Join Date: Jan 2009
zeg maar dag tegen cardsharing op C+ - 10-January-2012, 20:15

zeg maar dag tegen cardsharing op C+
   
Reply With Quote
Old
  (#5)
cruel
Eindbaas
 
cruel's Avatar
 
Offline
Posts: 101

Level: 9 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 201
Magic: 33 / 5860
Experience: 5%

Thanks: 21
Thanked 29 Times in 15 Posts
Join Date: Sep 2008
Location: Heaven
10-January-2012, 20:19

inmiddels geeft mijn SECA3 smartcard geen beeld meer. Is deze nu geblokkeerd? of werkt het na het uitvoeren van alle updates en SID Limiter gewoon weer?come and play words with me!
   
Reply With Quote
Old
  (#6)
Arent
Member
 
Arent's Avatar
 
Offline
Posts: 55

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 131
Magic: 18 / 3899
Experience: 27%

Thanks: 10
Thanked 11 Times in 6 Posts
Join Date: Jul 2008
Location: Winschoten
Age: 36
10-January-2012, 20:23

SID Limiter?

De kaart was bij mij geblokkeerd na ongeveer 5 minuten in de losse ontvanger deed hij het weer.

Zit normaal in een pc server om de box te ontlasten.


Local Canal Digitaal NL HD card in smargo reader on a private 24/7 Linux PC server.

Shares : 154
Nodes : 154 / 154 (100%)
Reshare : 154 / 154 (100%)
Reshare Nodes : 154 / 154 (100%)

Now watching on a DM 800, DM 7020 and a DM 500.
   
Reply With Quote
Old
  (#7)
derksend
Permanent Banned
 
derksend's Avatar
 
Offline
Posts: 4

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 5
Magic: 1 / 143
Experience: 21%

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Aug 2009
10-January-2012, 20:48

met deze instelling in je cfg kunnen er maximaal 4 SID's van je kaart angevraagd worden per 10 seconden:

SID LIMIT: /dev/sci0 4 10
   
Reply With Quote
Old
  (#8)
Murniks
Junior Member
 
Murniks's Avatar
 
Offline
Posts: 7

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 15
Magic: 2 / 341
Experience: 60%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Nov 2010
10-January-2012, 20:50

heb het sharen maar even gestopt, anders is het kijken hopeloos
   
Reply With Quote
Old
  (#9)
Arent
Member
 
Arent's Avatar
 
Offline
Posts: 55

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 131
Magic: 18 / 3899
Experience: 27%

Thanks: 10
Thanked 11 Times in 6 Posts
Join Date: Jul 2008
Location: Winschoten
Age: 36
10-January-2012, 22:03

Quote:
SID LIMIT: /dev/ttyUSB0 4 11
Toevoegen aan de cccam.cfg geeft bij mij tot nu toe goed beeld op de server.
Wel moest ik ccCam 2.3.0 hier voor installeren.

Als de CCcam.x86 niet werkt kun je ook kiezen voor de CCcam.x86_old_glibc_2.1 te hernoemen naar CCcam.x86


Quote:
SID LIMIT: /dev/sci0 4 11
Als je draait vanaf je dreambox zelf

Dat gaf bij mij de juiste oplossing.

Bedankt gebruiker "karolina" & "enter81" voor de tips


Local Canal Digitaal NL HD card in smargo reader on a private 24/7 Linux PC server.

Shares : 154
Nodes : 154 / 154 (100%)
Reshare : 154 / 154 (100%)
Reshare Nodes : 154 / 154 (100%)

Now watching on a DM 800, DM 7020 and a DM 500.

Last edited by Arent; 10-January-2012 at 23:06.. Reason: Thanks Redje
   
Reply With Quote
Old
  (#10)
Redje
Linux Freak
 
Redje's Avatar
 
Offline
Posts: 30

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 80
Magic: 10 / 1877
Experience: 22%

Thanks: 1
Thanked 7 Times in 4 Posts
Join Date: Aug 2010
10-January-2012, 22:44

ik denk dat je 2.3.0 bedoelt.

aanvullende info:

Je moet je card ook updaten naar rev: I4A
dit kan alleen als je cccam 2.3.0 hebt geinstalleerd.
je kan je rev nummer zien op de cccam webpage tabblad entitilements.

Het kan zijn dat je al een tijdje achter loopt met updates.
wacht dan 10min trek je kaart eruit en wacht 1 min daarna kaart er weer in. ik moest dit 4x herhalen om mijn rev naar I4A te krijgen. als je dit niet hebt decodeer je namelijk maar max 2 zenders... ipv 4

In je CCcam.cfg file moet je volgende lijntjes toevoegen:
Indien je de interne cardreaders gebruikt

SID LIMIT: /dev/sci0 4 11
SID LIMIT: /dev/sci1 4 11

Indien je met Smargo readers werkt - let op het /-streepje moet niet meer voor dev staan !

SID LIMIT: dev/ttyUSB1 4 11
SID LIMIT: dev/ttyUSB2 4 11
SID LIMIT: dev/ttyUSB3 4 11


Quote:
Originally Posted by Arent View Post
Toevoegen aan de cccam.cfg geeft bij mij tot nu toe goed beeld op de server.
Wel moest ik ccCam 2.0.3 hier voor installeren.

Als de CCcam.x86 niet werkt kun je ook kiezen voor de CCcam.x86_old_glibc_2.1 te hernoemen naar CCcam.x86Als je draait vanaf je dreambox zelf

Dat gaf bij mij de juiste oplossing.

Bedankt gebruiker "karolina" & "enter81" voor de tips


2x VU Duo+ Twin with OpenPli
3x VU Solo with OpenPLi
1x SAB Multimedia 8000
2x Visiosat with 4x ALPS quad. 13/19/23/28

Last edited by Redje; 10-January-2012 at 22:51..
   
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Redje For This Useful Post:
ehvwheelboy (11-January-2012), LinkeLoetje (12-January-2012)
Reply

Bookmarks

Tags
anti-cardshare, canaldigitaal, start


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox