Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start at General Satellite News forum; Opzich wat Grrr zegt klopt wel een beetje. maar als hij geen ECM kan krijgen dan gaat vanzelf door naar ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old
  (#41)
Terrorhawk
Junior Member
 
Terrorhawk's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 676
Experience: 12%

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Oct 2009
17-January-2012, 20:39

Opzich wat Grrr zegt klopt wel een beetje.
maar als hij geen ECM kan krijgen dan gaat vanzelf door naar de volgende peer die wel beschikbaar is. over het algemeen levert dit niet direct een freeze op (is onze conclusie )
Het enige wat wel is dat zappen hierdoor een stuk langzamer gaat.

Bij de oplossing wat Grrr geeft zit ook weer een nadeel. Stel je peer met NED1 2 en 3 is down dan kan niemand meer die zenders kijken omdat je andere kaarten die ECM's niet afhandelen.

Het beste zou zijn een combinatie van de 2 oplossingen.
de most used zenders locken en deze bovenaan in je Cccam zetten en onderaan in je C lijnen lijst een paar zonder channel lock voor de andere zenders en als backup voor als je channel peer weg valt.
Dit is wat wij momenteel in de cluster aan het bouwen zijn. het duurt nog ff voordat we super dekking hebben omdat je toch wat kaarten nodig hebt (zowel HD als SD).

(18-January-2012 11:43)
Nog een kleine aanvulling..

Als je geen channel lock hebt maar alleen SID lock en je zit in een cluster hou er dan rekening mee dat het lastig kan zijn om je card updates te krijgen. of je moet de hele cluster update rechten geven. beste is een 1 SID vrij houden voor jezelf en dan gewoon iedere avond ff sbs6 voor 15 min te kijken.

Last edited by cold007; 18-January-2012 at 23:44.. Reason: i already warned you about this!..>> rule 4
   
Reply With Quote
Old
  (#42)
SeBsZ
Junior Member
 
SeBsZ's Avatar
 
Offline
Posts: 2

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 14
Experience: 2%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Sep 2010
18-January-2012, 23:28

Hallo,

Ik draai een Oscam server op mijn Vu+ Duo met twee legale CanalDigitaal kaartjes. Ik probeer in mijn eigen huis normaal tv+opnemen te doen met 3 boxen. Als iedere box opneemt en kijkt, allemaal iets anders zou je zeggen 6 sids. Maar ik ervaar toch freezes en soms zelfs op zwart voor half uur ofzo.

Twee vragen: in oscam gebruik ik een ratelimitECM van 4 en een ratelimitTime van 10 seconds voor beide kaarten. Is dat okee?
Verder vraag ik me af, zou het kunnen zijn dat m'n kaartjes nog een sid limit van 2 hebben? Wanneer update dit naar 4? Ik heb nu al 3 dagen Oscam en de EMMs stromen maar binnen en worden succesvol weggeschreven naar mn kaartjes. Zou het toch kunnen dat ik nog een 2 sid limit heb? Hoe weet ik of ik 2 of 4 sid limit heb?

Alvast bedankt iedereen en succes met alles!
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Old
  (#43)
hawk931
Member
 
hawk931's Avatar
 
Offline
Posts: 66

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 150
Magic: 22 / 4867
Experience: 2%

Thanks: 30
Thanked 13 Times in 10 Posts
Join Date: Nov 2006
21-January-2012, 01:28

Als je bij Entitlements kijkt zie je I4A erbij staan als het goed is. Maar ik weet niet of je dat ook bij OScam kan zien. CCcam geeft het wel aan
   
Reply With Quote
Old
  (#44)
Shadowdots
Permanent Banned
 
Shadowdots's Avatar
 
Offline
Posts: 31

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 82
Magic: 10 / 1432
Experience: 31%

Thanks: 2
Thanked 7 Times in 5 Posts
Join Date: Jan 2012
21-January-2012, 03:39

Als ik goed heb gelezen is dit met 4 sids per 10 seconde nog steeds een test en zulllen ze in de toekomst kijken of ze eventueel de secondes nog lager kunnen zetten. ben benieuwd wat ze allemaal nog in petto hebben.
   
Reply With Quote
Old
  (#45)
Bartje__
Member
 
Bartje__'s Avatar
 
Offline
Posts: 37

Level: 4 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 96
Magic: 12 / 2826
Experience: 85%

Thanks: 0
Thanked 10 Times in 8 Posts
Join Date: Dec 2007
21-January-2012, 15:54

Lager zetten van het aantal secondes zal niet veel verschil uitmaken.
Meeste deftige servers hebben sids vastgezet waardoor het geen probleem is om te sharen. Ik zou wel iedereen aanraden zeer voorzichtig te zijn met wie je gaat sharen omdat canal digitaal veel moeite aan het doen is om de servers op te sporen. Er zijn al redelijk wat kaarten uitgezet van personen.
   
Reply With Quote
Old
  (#46)
datamessy
Share-Server Moderator
 
datamessy's Avatar
 
Offline
Posts: 12

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 31
Magic: 4 / 747
Experience: 25%

Thanks: 19
Thanked 591 Times in 87 Posts
Join Date: Oct 2009
22-January-2012, 20:33

i know --> its in eng...

but all can use this info!

a big thanks to --< > saty
Quote:
Sure im more then glad if this info is public on ECS so any slow peeps can
see this and re-check their cam/config to fix this asap.

I guess it would be impossible or a hard job to mail each and very
induvidual with a 06a card, i can see node id's but its shady not always the
same card, and not always on their max...?

I think simply most people dont even realize that their card is spitting out
fake ecm's thus make it unuseable for some time..
Also i spoke some guys who xp the same and they think (like i did some days)
it will resolve in time...
Like it did for 06c and 06d tvv and telesat but both show less channels then
06a and not so much used i guess..

"isnt there a way..>> that we can --> use--> one dedicated sid--> from each
nl peer??"

Well the best way is to assing sids to the card which offcourse list all the
chids that they can watch with their subscription so the card dont have to
respond/work any ecm request's for channels its cannot display, and the sid
limit.

My example is like this in CCcam.cfg (prolly the easest way to set this up):

2x local card Canal Digitaal Ned 1/2/3HD only (sci0), and Canal Digitaal
card with standard and HDTV package showing:
NED1/2/3/RTL4/5/7/8/DISCOVERY/NGC/HISTORY/Travel/Eurosp/MTV/Penthouse HD on
Astra 23 East and the sd ned/rtl channels on 19 east.



#SMARTCARD SID ASSIGN
SMARTCARD SID ASSIGN : /dev/sci0 0 { 1B7B,17C0,5230,0FAB,0FAC,0FAD }
SMARTCARD SID ASSIGN : /dev/sci1 0 {
1B7B,17C0,5230,1B6C,5217,17CA,5212,1B7C,521C,522B, 5221,5226,1B71,1B62,1B67,13B0,13C0,1B7D,13B9,6FB8, 0FAB,0FAC,0FAD,07D4,07D5,0FA2,07D6,0FA3,07EF
}
#
# SID LIMIT: <device> <maxsids> <timelimit>
SID LIMIT: /dev/sci0 4 11
SID LIMIT: /dev/sci1 4 11



Both cannot go black course it accepts max 4 chids.

To find out the chids you card can handle, you can google for CCcam Sid
assigner app for windows, which reads them out from a enigma2 channellist
(just add the ones you have subs on in a diff bouquet and select this ) and
the prog will make a line like above for you.

If they all have good configs in either oscam (service assign is the same
only config more complicated for newbies and with much shares its horror) or
CCcam most of the pain is over.

And cards with sport or film1 channels can leave out sids for e.g. ned 123
so these special channels will be more available in share.

It will always suck these 4chids but its better to have it like this in
share when the card is on their max the client simply search another card
instead of recieving flase ecm's :)

messy
   
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to datamessy For This Useful Post:
cold007 (22-January-2012), micronikje (22-January-2012)
Old
  (#47)
Grrr
Member
 
Grrr's Avatar
 
Offline
Posts: 46

Level: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 114
Magic: 15 / 3749
Experience: 59%

Thanks: 9
Thanked 87 Times in 25 Posts
Join Date: Oct 2006
22-January-2012, 21:36

Quote:
Originally Posted by datamessy View Post
i know --> its in eng...

but all can use this info!

a big thanks to --< > saty

Quote:
#SMARTCARD SID ASSIGN
SMARTCARD SID ASSIGN : /dev/sci0 0 { 1B7B,17C0,5230,0FAB,0FAC,0FAD }
SMARTCARD SID ASSIGN : /dev/sci1 0 {
1B7B,17C0,5230,1B6C,5217,17CA,5212,1B7C,521C,522B, 5221,5226,1B71,1B62,1B67,13B0,13C0,1B7D,13B9,6FB8, 0FAB,0FAC,0FAD,07D4,07D5,0FA2,07D6,0FA3,07EF
}
#
# SID LIMIT: <device> <maxsids> <timelimit>
SID LIMIT: /dev/sci0 4 11
SID LIMIT: /dev/sci1 4 11


messy
SID LIMIT overrules SID ASSIGN. Dat is tenminste de conclusie na wat 'real world' tests (met een online contact). Dan heeft een "open alleen deze kanalen" toewijzing aan een specifieke kaart natuurlijk weinig nut. Want die kaart gooit doodleuk alle kanalen open, zolang maar aan de 4 11 conditie voldaan wordt. Het is of SID ASSIGN (voorkeur) of SID LIMIT. Niet beide.

Zwevende kanalen "wanneer beschikbaar" verdient wat mij betreft trouwens niet de voorkeur. 3 SIDS vastzetten (voor iedereen beschikbaar), en jezelf als vrij zappende user op de 4de SID is een toch wat elegantere oplossing. Je hebt ten allen tijde alle kanalen beschikbaar op je eigen kaart, en deelt toch 3 kanalen met de rest (i.p.v. alle kanalen soms wel.... of soms niet). Een goede poule kaarten met vaste SIDS zal zowiezo het lekkerst werken.

Trouwens: 3 vaste SIDS en een vrije zwevende 4de SID is waarschijnlijk niet weggelegd voor een CCcam only setup. Maar met newcs of oscam makkelijk realiseerbaar.
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Grrr For This Useful Post:
cold007 (22-January-2012)
Old
  (#48)
Terrorhawk
Junior Member
 
Terrorhawk's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 676
Experience: 12%

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Oct 2009
22-January-2012, 22:31

Quote:
Originally Posted by Grrr View Post
Trouwens: 3 vaste SIDS en een vrije zwevende 4de SID is waarschijnlijk niet weggelegd voor een CCcam only setup. Maar met newcs of oscam makkelijk realiseerbaar.
Dat kan volgens mij op deze manier

/dev/sci0 4 { 1B7B,17C0,5230 }

Je zegt max 4 en 3 vast. 4de zou dan vrij moeten zijn

gebruik niet SID ASSIGN en SID LIMIT tegenlijk!!!

Ik zie dat sommige een assign doen met alle hd zenders en een sid limit van 4. dat gaat niet goed werken.
Dus of limit op 4 en alles vrije keuze of assignen (met 4 of zoals hierboven)

Last edited by Terrorhawk; 22-January-2012 at 22:42..
   
Reply With Quote
Old
  (#49)
Grrr
Member
 
Grrr's Avatar
 
Offline
Posts: 46

Level: 5 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 114
Magic: 15 / 3749
Experience: 59%

Thanks: 9
Thanked 87 Times in 25 Posts
Join Date: Oct 2006
22-January-2012, 22:55

Quote:
Originally Posted by Terrorhawk View Post
Dat kan volgens mij op deze manier

/dev/sci0 4 { 1B7B,17C0,5230 }

Je zegt max 4 en 3 vast. 4de zou dan vrij moeten zijn

gebruik niet SID ASSIGN en SID LIMIT tegenlijk!!!

Ik zie dat sommige een assign doen met alle hd zenders en een sid limit van 4. dat gaat niet goed werken.
Dus of limit op 4 en alles vrije keuze of assignen (met 4 of zoals hierboven)
Nu je het zegt! Das inderdaad de oplossing (uit CCcam.cfg: 'remaining are auto assigned').

En zoals Terrorhawk schrijft, niet SID ASSIGN en SID LIMIT tegelijk gebruiken.
   
Reply With Quote
Old
  (#50)
saty
Junior Member
 
saty's Avatar
 
Offline
Posts: 19

Level: 3 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 52
Magic: 6 / 1621
Experience: 9%

Thanks: 20
Thanked 14 Times in 9 Posts
Join Date: May 2007
Location: Kweekkast 12
23-January-2012, 15:02

Bedankt voor het verduidelijken jullie hebben idd gelijk met CCcam!
   
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to saty For This Useful Post:
cold007 (27-January-2012)
Reply

Bookmarks

Tags
anti-cardshare, canaldigitaal, start


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox