Eurocardsharing

Eurocardsharing (http://www.eurocardsharing.com/)
-   Latest Satellite News (Dutch) (http://www.eurocardsharing.com/latest-satellite-news-dutch/f216)
-   -   Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start (http://www.eurocardsharing.com/f216/anti-cardshare-bij-canaldigitaal-van-start-378512)

Arent 10-January-2012 18:45

Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start
 
CanalDigitaal stuurde een bericht uit dat heden vanaf 11.00 uur het volgende op het internet te lezen zou zijn ;

Anti-cardshare bij CanalDigitaal van start

Vanaf vandaag – dinsdag 10 januari 2012 – heeft het Luxemburgse bedrijf bij haar Nederlandse tv-aanbieder CanalDigitaal de anti-cardshare beveiligingsoptie ingevoerd. Hierdoor is het delen van de smartcard – ook wel cardsharing genoemd – beperkt.

Het delen van het abonnement van één smartcard is vanaf vandaag beperkt tot vier clients. Omdat bij de anti-cardsplit beveiliging een standaard waarde van twee clients geldt, dient de CanalDigitaal smartcard te worden opgewaardeerd naar kaartversie I4A. Alleen de smartcard die met deze kaartversie voorzien is kan tegelijk vier clients aansturen. In alle andere gevallen kan men slechts twee clients aansturen. U kunt wel uw smartcard voorzien van de kaartversie I4A.

U dient dan het volgende te doen:

Indien u een door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvanger heeft dan hoeft u niets te doen. CanalDigitaal heeft de afgelopen maand de nodige software reeds naar uw kaart gestuurd. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers zijn ook uitvoerig getest geweest en u zal dan ook geen enkel verschil merken in de werking. Deze ontvangers zullen werken zoals voorheen en U zal geen enkele beperking opmerken.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U kunt de nieuwste versie van de OpenPLi firmware bijvoorbeeld laden via OpenPLi - Open Source Set-Top Box Software. Deze firmware dient u te voorzien van de softcam CCcam versie 2. 3.0 Alleen met deze wordt uw smartcard met een nieuwe kaartversie voorzien. Kaartversie nummer kan je opvragen in OpenPLi met de Blauwe toets / PPanels / CCcam / Smartcard Info. De kaartversie wordt echter bij Cccam 2. 3.0 stapsgewijs van nieuwe firmware voorzien. Mocht uw smartcard dus meerdere kaartupdates gemist hebben dan dient u de smartcard enige seconden uit de smartcardlezer te halen. Wanneer u de smartcard weer in de smartcardlezer stopt wordt de volgende kaartupdate op de smartcard geïnstalleerd. U herhaalt deze handelingen tot u bij de smartcard info de kaartversie I4A ziet. U kunt vanaf dat moment vier clients tegelijk aansturen. U dient voor de kaartupdate uw satellietontvanger op één van de Nederlandse zenders af te stemmen. Let op! Als u een oude Mediaguard2 smartcard gebruikt dan kan u geen gebruik van CCcam versie 2. 3.0 maken omdat deze de Mediaguard2 smartcard niet langer ondersteund.

U bezit een Linux satellietontvanger, bijvoorbeeld van de merken Dreambox, VU+, Clark Tech of Xtrend en u gebruikt de OSCam softcam. U dient in dit geval uw satellietontvanger te voorzien van de laatste firmwareversie van de door uw gebruikte firmware. U dient in dit geval de OSCam softcam versie OSCam Experimental te gebruiken. OSCam kan helaas het versienummer niet weergeven. Wanneer de kaartversie niet I4A is dan kan men de smartcard naar deze kaartversie updaten door de satellietontvanger enige tijd met de smartcard in de interne kaartlezer af te stemmen op één van de Nederlandse zenders. U hoeft met OSCam Experimentel niet de smartcard enige keren uit de kaartlezer te verwijderen. De kaartupdates worden namelijk automatisch na elkaar geïnstalleerd.

Als uw smartcard is voorzien van de kaartversie I4A kunt u maximaal vier clients met één smartcard aansturen. Wanneer men gebruik maakt Linux satellietontvangers wordt elk opgenomen programma als één client beschouwd. Dit omdat Linux satellietontvangers het opgenomen programma ongecodeerd op de harde schijf plaatst. Maakt u gebruik van door CanalDigitaal gecertificeerde satellietontvangers met opnamemogelijkheden dan worden opgenomen programma’s NIET als client gerekend. Dit omdat gecertificeerde satellietontvangers de programma’s gecodeerd op de harde schijf plaatsen. U kunt dus bij gebruik van gecertificeerde satellietontvangers zoveel programma’s tegelijk opnemen tot de hardwarematige beperking van de gebruikte gecertificeerde programma’s. U dient het gecodeerd opgenomen programma binnen 2 dagen na opname wel via de satellietontvanger te decoderen. Door CanalDigitaal gecertificeerde ontvangers doen dit automatisch. Mocht u toch vragen hierover hebben kunt u deze stellen op Satellietforum - powered by vBulletin.

Er zijn op dit moment veel speculaties over de werking van de anti-cardsplit beveiliging. Omdat de beveiliging al enige tijd bij de Belgische M7 Group S.A tv-aanbieders TV VLAANDEREN en TéléSAT operationeel is kunnen we enkele van deze speculaties nader onder de loep nemen en ook weerspreken.

Overlappende opnamen zijn gewoon mogelijk. Wanneer u in de satellietontvanger – ook Linux satellietontvangers - als optie heeft ingesteld dat een opgenomen programma een x aantal minuten voor het begin van het programma moet worden gestart en na afloop van het programma een x aantal minuten dient door te lopen is dat mogelijk. De gehele duur van het opgenomen programma – dus inclusief extra tijd voor en na de duur van het opgenomen programma – wordt gewoon als 1 client gerekend.

Wanneer men gebruik maakt van een standaard SmartWi configuratie (basisstation en drie clients) kan men zonder problemen gelijktijdig op alle drie de aanwezige clients snel doorzappen.

Wanneer u een softcam als Cccam in uw Linuxontvanger gebruikt dan is het aan te raden om interne limitering instelmogelijkheden (4 per 10 sec) van de softcam niet te activeren. Hierdoor wordt in de meeste gevallen het aantal beschikbare clients nadelig beïnvloedt. Doet u dat wel, dan zal u veel trager kunnen zappen. Zonder deze limiet kan u net zoals voorheen snel zappen, deze anti cardshare heeft daar geen moeite mee.

Er wordt op forums ten onrechte gesteld dat gecertificeerde ontvangers problemen zouden hebben bij snel zappen, dat is niet het geval. Geen enkele ontvanger die wij getest hebben ging op zwart bij snel zappen.
De meeste Linux ontvangers op de markt hebben een hardwarematige limiet van 4 zenders die ze simultaan kunnen demuxen. Dat ligt niet aan de anti cardshare, maar is gewoon een beperking van de ontvanger.
Bovenstaand is alleen van toepassing als u met uw eigen smartcard intern in uw eigen woning de smartcard deelt. Werking bij externe cardsharing tussen meerdere eindgebruikers zorgt voor een andere werking van de anti-cardsplit beveiliging. U dient er ook rekening mee te houden dat extern via internet delen van de smartcard (cardsharing) strafbaar is.
In de afgelopen maanden hebben er diverse acties van Europese tv-aanbieders – inclusief CanalDigitaal en TV Vlaanderen – plaatsgevonden tegen externe cardsharing via internet plaatsgevonden. Zo zijn deze week door het cardshare-team van de M7 Group S.A opnieuw meer dan 100 servers blootgelegd. De kaarten zullen per direct geblokkeerd worden en er wordt aangifte bij de politie gedaan tegen de eigenaars van deze kaarten. Deze acties zullen verder blijven lopen, ook na het invoeren van deze nieuwe maatregel tegen het cardsharen.

derksend 10-January-2012 19:52

Ja word weer een uitdaging om dit te gaan oplossen

Arent 10-January-2012 20:11

Tja, heb net maar even mijn box voorzien van de laatste software en ccCam zodat ik mijn kaart naar 4 clients kan opwarderen.

Dit is gelukt.
Ook mijn thuisnetwerk aangepast, anders had ik geen beeld meer in huis.

sivaslidc 10-January-2012 20:15

zeg maar dag tegen cardsharing op C+
 
zeg maar dag tegen cardsharing op C+

cruel 10-January-2012 20:19

inmiddels geeft mijn SECA3 smartcard geen beeld meer. Is deze nu geblokkeerd? of werkt het na het uitvoeren van alle updates en SID Limiter gewoon weer?

Arent 10-January-2012 20:23

SID Limiter?

De kaart was bij mij geblokkeerd na ongeveer 5 minuten in de losse ontvanger deed hij het weer.

Zit normaal in een pc server om de box te ontlasten.

derksend 10-January-2012 20:48

met deze instelling in je cfg kunnen er maximaal 4 SID's van je kaart angevraagd worden per 10 seconden:

SID LIMIT: /dev/sci0 4 10

Murniks 10-January-2012 20:50

heb het sharen maar even gestopt, anders is het kijken hopeloos

Arent 10-January-2012 22:03

Quote:

SID LIMIT: /dev/ttyUSB0 4 11
Toevoegen aan de cccam.cfg geeft bij mij tot nu toe goed beeld op de server.
Wel moest ik ccCam 2.3.0 hier voor installeren.

Als de CCcam.x86 niet werkt kun je ook kiezen voor de CCcam.x86_old_glibc_2.1 te hernoemen naar CCcam.x86


Quote:

SID LIMIT: /dev/sci0 4 11
Als je draait vanaf je dreambox zelf

Dat gaf bij mij de juiste oplossing.

Bedankt gebruiker "karolina" & "enter81" voor de tips

Redje 10-January-2012 22:44

ik denk dat je 2.3.0 bedoelt.

aanvullende info:

Je moet je card ook updaten naar rev: I4A
dit kan alleen als je cccam 2.3.0 hebt geinstalleerd.
je kan je rev nummer zien op de cccam webpage tabblad entitilements.

Het kan zijn dat je al een tijdje achter loopt met updates.
wacht dan 10min trek je kaart eruit en wacht 1 min daarna kaart er weer in. ik moest dit 4x herhalen om mijn rev naar I4A te krijgen. als je dit niet hebt decodeer je namelijk maar max 2 zenders... ipv 4

In je CCcam.cfg file moet je volgende lijntjes toevoegen:
Indien je de interne cardreaders gebruikt

SID LIMIT: /dev/sci0 4 11
SID LIMIT: /dev/sci1 4 11

Indien je met Smargo readers werkt - let op het /-streepje moet niet meer voor dev staan !

SID LIMIT: dev/ttyUSB1 4 11
SID LIMIT: dev/ttyUSB2 4 11
SID LIMIT: dev/ttyUSB3 4 11


Quote:

Originally Posted by Arent (Post 658715)
Toevoegen aan de cccam.cfg geeft bij mij tot nu toe goed beeld op de server.
Wel moest ik ccCam 2.0.3 hier voor installeren.

Als de CCcam.x86 niet werkt kun je ook kiezen voor de CCcam.x86_old_glibc_2.1 te hernoemen naar CCcam.x86Als je draait vanaf je dreambox zelf

Dat gaf bij mij de juiste oplossing.

Bedankt gebruiker "karolina" & "enter81" voor de tipsAll times are GMT +2. The time now is 06:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.