Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, AT5 moet wellicht met andere partij verder at General Satellite News forum; De economische crisis slaat hard toe bij AT5. De nood bij de lokale televisiezender is zo hoog, dat weer over ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
AT5 moet wellicht met andere partij verder
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 105501
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
AT5 moet wellicht met andere partij verder - 18-June-2009, 08:10

De economische crisis slaat hard toe bij AT5. De nood bij de lokale televisiezender is zo hoog, dat weer over ingrijpende veranderingen wordt gesproken. Samengaan met RTV Noord-Holland of een commercile partij zijn rele opties. ''We zitten ongeveer op het bot,'' zegt directeur en hoofdredacteur John de Zwart. Er is al zwaar bezuinigd. Met minder kan AT5 'niet meer het aanbod bieden dat nodig is om de publieke taak te vervullen'.

De advertentie-inkomsten van AT5 zijn flink teruggelopen. Er wordt met 'enorme kortingen' gewerkt, aldus De Zwart. AT5 zelf, maar ook een commissie Lokale Media, onderzoeken nu nieuwe toekomstscenario's voor de zender.

AT5 krijgt een jaarlijkse subsidie van 1,8 miljoen euro. Daarboven krijgt de zender tot 2013 1,3 miljoen euro uit de opbrengst van de kabel. AT5 had de ambitie minder afhankelijk te worden van gemeentelijke subsidie. Dat gaat nu niet lukken, zegt De Zwart. Het doel was de 1,3 miljoen euro die wegvalt, zelf te verdienen.

De gemeentelijke subsidie is een derde van de begroting van AT5. Een derde komt van advertenties, de rest van het produceren van programma's voor derden. Vorig jaar schoot wethouder Carolien Gehrels (Media) al te hulp door subsidie eerder uit te betalen.

Maar om AT5 als goede zender in leven te houden, is meer nodig, vindt De Zwart. Daarvoor bespeurt hij weinig enthousiasme bij de gemeente. ''Gehrels heeft echt hart voor AT5. Maar een veel hoger subsidiebedrag zie ik niet komen.''

Gehrels heeft een commissie aan het werk gezet die alle lokale media bekijkt. De toekomst van At5 zal daarvan een belangrijk onderdeel zijn. Voor de zomer wil ze daar nader naar kijken. Samengaan met RTV Noord-Holland of met een commercile partner is weer bespreekbaar voor AT5. In het verleden zijn die opties ook bekeken, maar verworpen. Zowel de gemeente als AT5 koos voor voortzetting van de bestaande verhoudingen.

Er zijn nog geen concrete besprekingen met andere partijen, zegt De Zwart. Tv-maker Harry de Winter is lid van de commissie lokale media en oud-commissaris van AT5. Zijn persoonlijke mening is dat de overheid AT5 veel meer subsidie moet geven. Dat RTV Noord-Holland dertien miljoen euro krijgt en AT5 drie miljoen, vindt hij 'absurd'.

De Zwart zegt dat er geen risico is voor failissement of nieuwe bezuinigingen bij AT5. ''We houden het nog wel even droog.''


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox