Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Beau loopt leeg over oude werkgever RTL at General Satellite News forum; Beau van Erven Dorens heeft niet gesproken over zijn transfer sinds de bekendmaking van 2,5 week terug. Todat vanmorgen Edwin ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Beau loopt leeg over oude werkgever RTL
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 95800
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 36
Beau loopt leeg over oude werkgever RTL - 23-June-2009, 14:50

Beau van Erven Dorens heeft niet gesproken over zijn transfer sinds de bekendmaking van 2,5 week terug. Todat vanmorgen Edwin Evers hem opbelde. Met name de directie en Erland Galjaard krijgen er flink van langs van de nieuwe SBS-ster. "Ik hoor dat mijn directeur - je vergeet zon naam als je iemand in twee jaar tijd maar zeven keer spreekt - heeft gezegd dat ik voor het geld naar SBS ga. Dat is echt pure onzin."

Galjaard heeft tegenover het AD dit weekend gezegd: "Hij had hier een contract kunnen tekenen, maar dan had hij financieel toch wel een stapje terug moeten doen. Daartoe was hij niet bereid." Die uitspraak is toen uit zijn verband gerukt in andere media, dat de overstap puur ingegeven was door geld.

Dat is onuist, zegt Beau nu. "Het probleem is dat ik geen leuke nieuwe programmas kreeg. Ik heb twee jaar gezeuld met een reportageprogramma. Verder is er geen liefde tussen mij en de directeuren, dat is het tweede probleem. Het financieel korten is het derde probleem en ook in die volgorde." Over Galjaard: "De man die ook zei dat hij niets met Wendy had, terwijl hij al een half jaar op de voorpaginas stond."

Beau zocht twee maanden voor het aflopen van zijn contract contact met de directie. Volgens eigen zeggen kreeg hij na veel aandringen dat gesprek. "Zat ik daar met een accountant en Bert Habets, die zeiden met de rug tegen de muur te staan. Ze deden een waardeloze aanbieding. Terwijl het goed gaat met Het Zesde Zintuig en Ik Hou van Holland. Maar ik kreeg er helemaal geen nieuw programma bij."

Hij kwam 'ontgoocheld' uit de directiekamer. Enkele dagen later belde Tina Nijkamp hem met de uitnodiging voor een gesprek. "Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat ik met SBS zou gaan praten. Want ik was best gelukkig met de programmas die ik had. Maar de liefde met de directeuren was verdwenen, dat is niet de cultuur van deze directie. Daar draait het alleen maar om geld. Eenmaal aan tafel met Tina en SBS-directeur Eric van Stade bruiste het van de ideen. 'Je mag dit doen, je mag dat doen, een beetje drama.' Alsof iemand zei: hier krijg je alle mogelijkheden om er iets van te maken. Wat zou jij dan doen? Wachten tot je huidige werkgever met iets nieuws komt, of iets leuks gaan doen en de stap zetten?"

Hij memoreert aan de tijd bij Talpa, waar hij elke dag met programmadirecteur Remko van Westerloo (nu RTL) over nieuwe ideen sprak. Dat was een samenwerkende symbiose van energie kracht en creativiteit. Terrwijl ik Galjaard maar zes of zeven keer heb gesproken in twee jaar, ik kan die ontmoetingen zo terugzoeken in mijn agenda.

"Bij RTL waren ze wel blij met de dingen die ik deed, maar dit keer moest het niet voor 100 euro maar voor 50 euro. De liefde was uit, over. Bij Talpa praatten we iedere dag over nieuwe programmas, bij RTL gaat het alleen maar over geld en als je niet in het favorietenboekje van de programmadirecteur staat, kun je het shaken. Ik vind het raar dat iemand na 500 afleveringen van Deal or no Deal nog nooit is komen kijken."

Beau benadrukt wel dankbaar te zijn voor de kansen die hij heeft gekregen bij RTL, zoals Het Zesde Zintuig en Ik Hou van Holland. Hij had alleen veel meer van dat soort kansen willen krijgen.

Bij SBS gaat hij naar eigen zeggen vier tot vijf nieuwe programmas, maken, waaronder het onderzoeksprogramma waar hij bij RTL al drie jaar mee leurde. "Subculturen onderzoeken, mensen die van daken afspringen en het dan zelf ook doen." Ook maakt hij een programma met Gerard Joling. "Dat wordt ontzettend lachen. De volkszanger met de volkskakker levert natuurlijk iets grappigs op."

Afsluitend: "Misschien heerst het beeld dat ik niet bij SBS pas, maar ik ga er voor zorgen dat SBS mij gaat passen."

Nou, die gezellige afsluitborrel bij RTL kan hij wel vergeten, zo lijkt het. Of er moet nog een goed gesprek volgen met Galjaard om alles uit te praten.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox