Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Bescheiden winst TMG at General Satellite News forum; De Telegraaf Media Groep (TMG), eigenaar van onder meer dagblad De Telegraaf en website Geenstijl, boekte in het eerste halfjaar ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Bescheiden winst TMG
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 105572
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Bescheiden winst TMG - 12-August-2009, 09:20

De Telegraaf Media Groep (TMG), eigenaar van onder meer dagblad De Telegraaf en website Geenstijl, boekte in het eerste halfjaar naar verwachting 0,3 miljoen euro winst tegen een verlies van 176 miljoen euro vorig jaar. Dat is de verwachting van vier door ANP-Reuters gevraagde analisten. TMG maakt de cijfers vrijdag 14 augustus bekend.

Vorig jaar moest TMG 185 miljoen euro afschrijven op een belang in het Duitse ProSiebenSat1. Analisten rekenen in doorsnee op een operationeel resultaat van 5,5 miljoen euro tegen 3 miljoen euro een jaar eerder. De omzet zal naar verwachting afnemen met ongeveer 14 procent tot 312 miljoen euro.

TMG lijdt al jaren onder een krimpende advertentiemarkt. De neergang versnelde toen vorig jaar de kredietcrisis uitbrak en bedrijven hun marketing- en reclamebudgetten terugschroefden. Het bedrijf reageerde op de afkoelende economie met een forse kostenbesparing.

In mei van dit jaar meldde de Amsterdamse uitgever dat de resultaten voor heel 2009 onder druk stonden. In het eerste kwartaal kwamen er lagere inkomsten uit advertenties en leed TMG verlies bij enkele inmiddels verkochte onderdelen. Over de eerste drie maanden boekte het bedrijf een verlies van 3,8 miljoen euro.

Het bedrijf kondigde eerder dit jaar een reorganisatie aan. Er moesten voor het eind van 2009 425 banen verdwijnen. De uitgever stopte onder meer de activiteiten in Oekrane en verkocht in Nederland een deel van zijn tijdschriftentak, waaronder de bladen JAN, Hitkrant en CosmoGirl.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox