Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Buma/Stemra: streaming radio embedden kost 780 euro at General Satellite News forum; Buma/Stemra heeft na lang uitstel laten weten wat het kost om streaming radio te embedden in een website. Dat kost ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Buma/Stemra: streaming radio embedden kost 780 euro
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104927
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Buma/Stemra: streaming radio embedden kost 780 euro - 16-June-2009, 12:40

Buma/Stemra heeft na lang uitstel laten weten wat het kost om streaming radio te embedden in een website. Dat kost 780 euro per speler per jaar. Dit blijkt uit een 'tariefkaart' die Martin Slijper, hoofdredacteur van Radio.nl, binnenkreeg. "Ik was al heel blij dat ik eindelijk een keer een antwoord kreeg", zegt Slijper tegen Webwereld.

Volgens Slijper moet dat bedrag per player betaald worden. Hij was van plan om een site te maken met bijvoorbeeld 100 radiostations. Dat zou neerkomen op een bedrag van 78.000 euro per jaar. "Als je gewoon linkt naar de streams is er geen enkel probleem. Alleen een embedded player mag gewoon niet", aldus Slijper. Volgens hem wordt het op deze manier onmogelijk voor uitbaters van dergelijke sites om die kostendekkend te exploiteren. Slijper noemt het verschil dat wordt gemaakt een "rare zaak".

Volgens Slijper zegt Buma/Stremra dat er al een aantal sites zijn die dit bedrag betalen voor het embedden van streaming radio. "Websites die zich nooit hebben aangemeld bij Buma/Stemra sinds 2002 zijn volgens de regels niet strafbaar voor Buma/Stemra, maar wel op grond van de Auteurswet, ook met terugwerkende kracht", schrijft Slijper.

Internetjurist Arnoud Engelfriet vindt de tarieven van Buma/Stemra een rare zaak en is het strafbare aspect van embedden lang niet zo duidelijk als de auteursrechtenorganisatie het doet voorkomen: "'Secundaire openbaarmaking' heet dat dan. Een mooie juridische kreet, die lijkt te suggereren dat het een uitgemaakte zaak is dat embedden inbreuk op auteursrechten oplevert. Niets is echter minder waar", blogt Engelfriet.

"Er wordt veel geroepen over dit onderwerp maar dit punt is nog nooit aan de orde geweest bij een rechtbank. Het is dus op zijn zachtst gezegd zeer prematuur dat B/S alvast maar tarieven stelt op deze handelswijze. En harder gezegd: ik vind het verwerpelijk om langs deze achterdeur van het 'licentiehuis voor internet' een praktijk te illegaliseren terwijl geen rechter zich erover uitgesproken heeft dat dit inderdaad inbreuk is."

Lees verder bij Webwereld


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox