Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, CDA wil omroepbestel hervormen at General Satellite News forum; De macht van de netmanager moet verdwijnen en de toetredingseis voor omroepen moet worden verhoogd naar 150.000 leden. Na drie ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
CDA wil omroepbestel hervormen
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104849
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
CDA wil omroepbestel hervormen - 29-June-2009, 08:50

De macht van de netmanager moet verdwijnen en de toetredingseis voor omroepen moet worden verhoogd naar 150.000 leden. Na drie jaar in het bestel moet bij minder dan 250.000 leden een omroep verdwijnen. Bovendien mogen de omroepsalarissen voor sterren niet hoger zijn dan twee keer de Balkenende-norm. Met deze plannen wil het CDA het omroepbestel hervormen.
Dat zegt Kamerlid Joop Atsma in een vraaggesprek met NU.nl. In de opkomst van met name Wakker Nederland ziet het Kamerlid het bewijs dat het huidige omroepbestel niet juist is ingericht en aan vervanging toe is. "Hoe kan het dat het geluid dat Wakker Nederland wil vertolken nu niet wordt gehoord? Eigenlijk hadden we daar de TROS en de AVRO voor."

"De TROS heeft me gezegd dat ze het wel willen, maar dat ze geen ruimte krijgen van de netmanager om hun eigen actualiteiten en achtergronden te brengen. Dan zit er fundamenteel iets fout in de aansturing van het publieke bestel en zal ook Wakker Nederland tegen hetzelfde probleem aanlopen." Atsma vindt de constructie waarin de netmanager bepaalt welke programma's worden uitgezonden niet werkbaar. Die beslissingsbevoegdheid moet in handen komen van de samenwerkende omroepen op een net.
"En niet door een man die alleen naar de kijkcijfers kijkt. Het kijkcijfer is in Nederland te veel leidend voor wat er op tv gebeurt. De macht van een netmanager moet absoluut verdwijnen." Daarnaast pleit Atsma op termijn voor een strengere controle aan de poort en in het bestel. "Je komt in het bestel als je 150.000 leden hebt en je moet je best doen om boven de 250.000 leden uit te komen. Kom je daar onder, dan is het einde oefening. Ook bij financile wanorde heb je geen bestaansrecht meer."

Momenteel moet een aspirantomroep binnen drie jaar na toetreding 150.000 leden hebben voor een B-status. Omroepen met meer dan 300.000 leden krijgen de A-status. Het aantal leden is van belang voor de hoeveelheid zendtijd die een omroep krijgt. Ook vindt Atsma dat het profiel van omroepen beter moet worden bewaakt. "Je wordt lid omdat je je kunt herkennen in het profiel van een omroep. Omroepen moeten dat profiel uitdragen en dus minder aankopen vanuit het buitenland, maar zelf produceren. Dat is de kern van een omroepbestel."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox