Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Dichtbij Nederland niet terug op televisie at General Satellite News forum; De NPO draait de geldkraan dicht voor het dagelijkse nieuwsprogramma Dichtbij Nederland op televisie. De radiovariant gaat voorlopig wel door. ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Dichtbij Nederland niet terug op televisie
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104758
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Dichtbij Nederland niet terug op televisie - 06-July-2009, 14:20

De NPO draait de geldkraan dicht voor het dagelijkse nieuwsprogramma Dichtbij Nederland op televisie. De radiovariant gaat voorlopig wel door. Ook de samenwerking met de Media Academie wordt voor wat betreft de Masteropleidingen opgeschort. De Masteropleiding bood multicultureel talent leerwerkplaatsen aan. Met als doel een baan bij de publieke omroep.

Dichtbij Nederland komt na de zomer niet terug op de buis. En van de doelstellingen van het programma was om de allochtonen, die massaal via de schotel naar programmas van het land van herkomst kijken, te winnen voor de publieke omroep. Volgens Anjes van der Linden, managementlid van de NPS was het programma geslaagd. Allochtonen keken goed naar de uitzendingen. Van der Linden: "Toch heeft de zendermanager besloten het programma niet voort te zetten. De NPO vond het te duur. Daarbij komt dat het programma werd uitgezonden op een tijdstip waarop iedereen wil uitzenden. Heel jammer dat deze keuze wordt gemaakt, terwijl diversiteit zo hoog op de agenda van de NPO en publieke omroep staat".

Vanaf februari 2009 was Dichtbij Nederland tien weken dagelijks te zien. Geert Wilders van de PVV stelde Kamervragen naar aanleiding van de zendtijd. De PVV ergerde zich eraan dat Sesamstraat moet wijken voor "een programma dat het failliete concept van de multiculturele samenleving moet opdringen aan het Nederlandse volk".

Ook de deelname aan de masteropleiding van de Media Academie heeft de NPO opgeschort. De NPO kocht in 2008 en 2009 28 opleidingsplaatsen in. Die waren bedoeld voor mensen met een bi-culturele achtergrond. De opzet was om de afgestudeerden een plek te geven op een redactie bij een publieke omroep. Het wordt nu aan de omroepen overgelaten om opleidingsplaatsen in te kopen.

Wijnand van Velzen, opleidingsmanager van de Media Academie: "Ik heb vorige week contact gehad met Frans Jennekens, manager diversiteit, van de NPS. Het speet hem ontzettend maar gezien de bezuinigingsmaatregelen bij de omroep zal de NPS komend jaar niet meedoen. De NPS is wel een warm pleitbezorger van het project, omdat gebleken is dat het een prima middel is om hoogopgeleid bi-cultureel talent te verwerven voor de publieke omroepen."
De NPS denkt er nu over om autochtone journalisten op de redacties een training te geven.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox