Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Ed Nijpels neemt het op voor TROS at General Satellite News forum; Ed Nijpels, voorzitter van de raad van toezicht van de TROS, heeft dinsdag felle kritiek op minister Ronald Plasterk (Media) ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Ed Nijpels neemt het op voor TROS
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104796
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Ed Nijpels neemt het op voor TROS - 30-June-2009, 17:10

Ed Nijpels, voorzitter van de raad van toezicht van de TROS, heeft dinsdag felle kritiek op minister Ronald Plasterk (Media) geuit. Die dreigde maandag met intrekking van de uitzendlicentie, omdat de omroep zich niet aan de Mediawet zou houden. De TROS viert dat het met 465.455 leden de grootste omroep van Nederland is geworden.

Tijdens de feestelijkheden in Hilversum noemde Nijpels de dreigende taal van Plasterk in een brief aan de Eerste en de Tweede Kamer "ongepaste flinkigheid van de minister". Nijpels vindt het bovendien merkwaardig dat Plasterk de TROS niet informeerde over de inhoud van de brief, waarin die schrijft dat het erop lijkt dat de TROS zich stelselmatig aan de regels onttrekt.
Nijpels: "Het is ongenuanceerde taal van Plasterk. De minister mag zich in zijn handen knijpen met een omroep als de TROS, die al 45 jaar lang loyaal is aan het publieke bestel en het afgelopen jaar 8 miljoen euro aan eigen reserves in de programmering heeft gestoken. Dat is het meest van alle omroepen."
Volgens Plasterk incasseerde de TROS de afgelopen jaren de meeste boetes voor overtredingen van vooral de sluikreclame- en sponsorregels. Nijpels: "Het betreft een beperkt aantal gevallen, slechts vier over vijf jaar. Een daarvan betreft een actie voor de Kankerbestrijding, samen met Lingo. Ik ben er trots op dat we daarvoor op de vingers getikt zijn. In het tweede geval hebben we de zaak geschikt, in het derde geval hebben we het Commissariaat voor de Media gelijk gegeven en in de vierde kwestie, het programma Alle fans aan dek, loopt nog een beroepsprocedure."
Twee weken geleden kwam daar Bibaboerderij bij. De TROS heeft dit kinderprogramma goedkoop kunnen aankopen, omdat de tv-producent een overeenkomst heeft gesloten met supermarktketen C1000 die de merchandise verkoopt. Volgens voorlopige conclusies van het Commissariaat lijkt het erop dat de TROS de Mediawet heeft overschreden. Nijpels, die daarover nog steeds niet is ingelicht: "Die discussie gaan we aan."
Nijpels: "We hebben Bibaboerderij vooraf voorgelegd om te overleggen, maar het Commissariaat weigert stelselmatig vooraf te toetsen. Ze willen alleen achteraf beoordelen. De TROS wil zich graag aan de Mediawet houden, maar zorg er dan ook voor dat er vooraf helderheid en duidelijkheid is over de regels."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Old
  (#2)
aleeg
Permanent Banned
 
aleeg's Avatar
 
Offline
Posts: 53

Level: 6 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 128
Magic: 17 / 3336
Experience: 12%

Thanks: 3
Thanked 8 Times in 7 Posts
Join Date: Jun 2009
30-June-2009, 18:30

Ik ben het hem mee eens
   
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox