Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Eindredacteur Pauw Witteman is beschuldigingen volkomen zat at General Satellite News forum; "Dit is een bullshitdiscussie." Herman Meijer, eindredacteur van Pauw & Witteman , zet de tegenaanval op hoofdredacteur Marc van der ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Eindredacteur Pauw Witteman is beschuldigingen volkomen zat
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 103998
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Eindredacteur Pauw Witteman is beschuldigingen volkomen zat - 12-June-2009, 10:40

"Dit is een bullshitdiscussie." Herman Meijer, eindredacteur van Pauw & Witteman, zet de tegenaanval op hoofdredacteur Marc van der Ree van Hart van Nederland (SBS 6) in. Hij doet geen enkele moeite zijn woede te verbergen. Woensdag herhaalde Van der Ree een oude beschuldiging van de commercile zenders: talloze programmas van de publieke omroep, zoals Pauw & Witteman, De Wereld Draait Door, Netwerk, NOVA en EnVandaag, zouden een ongezonde claimcultuur in stand houden. Mensen in het nieuws worden in toenemende mate exclusief geclaimd door nieuws- en actualiteitenprogrammas, liet Van der Ree weten. Voor de pluriformiteit van de pers zou dat bedreigend kunnen zijn.

Meijer bekent onmiddellijk: "Soms zeggen we inderdaad: nu even alleen bij ons. Wie dat niet snapt, snapt het metier niet. Iedere redactie claimt bij tijd en wijle, ook redacties van de commercile zenders. Een goede redactie speelt het spel scherp en niet op het kleuterniveau van Van der Ree."

Donderdag reageerde Meijer per brief op de beschuldigingen. Het Genootschap van Hoofdredacteuren kreeg een afschrift. Meijer trekt van leer tegen wat hij een kwaadaardig vooroordeel noemt.

"Ik ben het volkomen zat", zegt de eindredacteur in een toelichting. "Het is onzin. En het gaat ten koste van mijn reputatie. Dat pik ik niet."

Het meest heeft hij zich gestoord aan de opmerking van Van der Ree dat Pauw & Witteman 300 euro betaalde aan een nabestaande van een slachtoffer van het drama op Koninginnedag. In ruil daarvoor zou exclusiviteit zijn bedongen.

Meijer: "Als Van der Ree zich had verdiept in de materie, had hij geweten dat we nooit betalen. Nooit. Hij zondigt tegen de regels van zijn eigen vak, want hij heeft geen hoor en wederhoor toegepast. Wij vergoeden alleen de reiskosten van onze gasten, maar dat doen alle programmas."

De tweede, verborgen beschuldiging ontging Meijer niet: "Er wordt weer eens gesuggereerd dat wij publiek geld over balk smijten. Terwijl wij juist aan gasten die met de taxi naar de studio willen komen, vragen of ze niet van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Wij gaan zeer zorgvuldig met het geld om. En we nemen die taak die ons is gesteld, zeer serieus. En dus claimen we."

Alleen in uitzonderlijke gevallen bedingt de redactie van Pauw & Witteman exclusiviteit van een gast. "We werken integer, maar we varen scherp aan de wind. Natuurlijk maken we een afspraak met die grote schrijver die een nieuw boek heeft geschreven, of met een beroemde buitenlandse gast of met een politicus die nieuws heeft. Maar we maken de afweging altijd zorgvuldig."

De klacht van Van der Ree en eerder Ron Kragten van RTL Nieuws, die over de vermeende claimcultuur een stuk schreef in De Journalist getuigt van amateurisme, zegt Meijer.

Lees hier het hele artikel.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox