Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Eredivisie Live komt 15 miljoen tekort at General Satellite News forum; Volgens Het Financieele Dagblad is bij voetbalkanaal Eredivisie Live het tekort inmiddels opgelopen tot 15 miljoen euro. Om dit op ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Eredivisie Live komt 15 miljoen tekort
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104913
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Eredivisie Live komt 15 miljoen tekort - 08-June-2009, 09:00

Volgens Het Financieele Dagblad is bij voetbalkanaal Eredivisie Live het tekort inmiddels opgelopen tot 15 miljoen euro. Om dit op te vangen moet de zender gebruik maken van het vangnet dat zij met de Royal Bank of Scotland heeft gecreerd. De eredivisieclubs is vijf jaar lang een vast gezamenlijk dividend van 60 miljoen euro uit het voetbalkanaal beloofd. Omdat men nu na n jaar slechts 45 miljoen euro heeft binnengehaald moet geld worden geleend om de voetbalclubs de in het vooruitzicht gestelde inkomsten te kunnen betalen.

Ook voor het volgend voetbalseizoen verwacht de Eredivisie CV (ECV) een tekort bij Eredivisie Live. In het derde jaar hoopt men wel aan het jaarlijkse 60 miljoen aan inkomsten te komen. Alleen moet dan het geld dat meer wordt binnengehaald gebruikt worden om de leningen bij Royal Bank of Scotland, met rente, terug te gaan betalen.

De ECV gaat er nu vanuit dat men na twee jaar voldoende abonnees heeft om de leningen die nu worden afgesloten met gemak te kunnen terugbetalen. Om alles volgens plan te laten verlopen moet het aantal abonnees het komende voetbalseizoen met minimaal 200.000 stijgen naar rond de 550.000 abonnees.

De jaren daarna zou het aantal abonnees dan stapsgewijs kunnen doorstijgen naar 800.000, zo denkt ECV. Met deze verwachtingen lijkt de organisatie wel erg optimistisch te zijn. Distributeurs die het Eredivisie Live-betaalproduct aan abonnees verkopen denken dat het plafond voor het aantal abonnees dat maandelijks voor het live voetbal wil betalen rond 400.000 ligt.

"Dat aantal is nooit hoger geweest en dat zie ik ook niet worden", zegt n van hen in Het Financieele Dagblad. Hans Wolfert van CanalDigitaal is het meest duidelijk over het eerste jaar Eredivisie Live. Volgens hem zijn "de lage verwachtingen die CanalDigitaal over Eredivisie Live had uitgekomen".

Om meer abonnees te krijgen wil Eredivisie Live gaan uitbreiden op het gebied van buitenlands voetbal. Ook kocht men onlangs een gedeelte van de uitzendrechten van de Europa League. Om het komende jaar aan de 200.000 nieuwe abonnees te komen gaat de zender consumentenacties houden. UPC geeft de nieuwe abonnee bijvoorbeeld 3 maanden gratis Eredivisie Live en Tele2 biedt het voetbalkanaal 6 maanden aan voor de halve prijs.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox