Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Felderhof wil weg bij NCRV bij minder salaris at General Satellite News forum; Villa Felderhof -presentator Rik Felderhof voelt zich niet gebonden door de Balkenende-norm. Dat zei hij in het Radio 1-programma Dit ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Felderhof wil weg bij NCRV bij minder salaris
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 102518
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Felderhof wil weg bij NCRV bij minder salaris - 13-August-2009, 09:20

Villa Felderhof-presentator Rik Felderhof voelt zich niet gebonden door de Balkenende-norm. Dat zei hij in het Radio 1-programma Dit Is De Dag. Volgens Felderhof is het onjuist dat hij zeshonderd duizend euro zou verdienen met zijn tv-programma. Iets dat eerder gesuggereerd werd in NRC Handelsblad. Felderhof is niet alleen presentator, maar ook producent van zijn eigen programma. De NCRV koopt het programma van zijn bedrijf.

Het door het NRC genoemde bedrag van 600.000 euro is volgens de presentator een inschatting van zijn totale jaarinkomen als producent, presentator en hoofdredacteur van zijn eigen tijdschrift. De Balkenende-norm voor de medewerkers van de publieke omroep geldt niet voor presentatoren die niet in vaste dienst zijn bij een omroep. Wil de NCRV hem niet meer het bedrag betalen dat hij voor zijn programma vraagt, dan is Felderhof bereid zijn programma te verkopen aan een andere publieke of commercile omroep. "Mijn exclusiviteitcontract is inmiddels verlopen. Ik mag werken voor wie ik wil".

Hoewel Villa Felderhof prijzig is, denkt de 61-jarige presentator niet dat de NCRV zijn programma kwijt wil. "Ze zouden wel gek zijn. Villa Felderhof is het meest succesvolle NCRV-programma door de jaren heen. Als er wordt gestopt, stop ik". Ook kan hij zich niet voorstellen dat hij vervangen wordt door een jongere presentator, zoals kortgeleden bij Netwerk-presentator Aart Zeeman en Rondom 10-presentator Cees Grimbergen gebeurde. "De NCRV is per definitie een vijftig-plus omroep. En dat is heel erg goed: die markt wordt alleen maar groter. Waarom zou je investeren in jongeren?"


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox