Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Geen radiofrequentieveiling in 2011 at General Satellite News forum; De radiofrequenties van commercile stations zullen in 2011 niet opnieuw worden geveild. In plaats daarvan worden de huidige vergunningen met ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Geen radiofrequentieveiling in 2011
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 101875
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Geen radiofrequentieveiling in 2011 - 24-June-2009, 09:30

De radiofrequenties van commercile stations zullen in 2011 niet opnieuw worden geveild. In plaats daarvan worden de huidige vergunningen met zes jaar verlengd. De vergunningen voor de radiofrequenties zullen minder kosten dan wat de radiostations nu betalen. Radiostations zullen een 'marktconform' bedrag moeten betalen.
Hieraan is wel de voorwaarde verbonden dat zij de komende zes jaar tevens uitzenden via de zogenaamde TDAB-frequenties (etherruimte voor digitale radio). "De vergunninghouders zorgen er zo voor dat digitale radio via TDAB per 1 september 2015 in ten minste tachtig procent van Nederland is te ontvangen en digitale radio in Nederland echt vorm krijgt. Wanneer digitale radio echt voldoende bereik heeft onder luisteraars kan zo op termijn voorzichtig begonnen worden met vervangen van analoge etherradio door digitale radio", aldus het Ministerie van Economische Zaken.

Voor de twee opengevallen frequenties van Arrow zal wel een veiling plaatsvinden. Ook er zullen reparatiemaatregelen in gang worden gezet in onder meer Gelderland en steden als Zwolle, Utrecht, Rotterdam en Groningen om een einde te maken aan de ontvangstklachten die zijn ontstaan sinds de verdeling van radiozenders in 2003. Ook zal FunX in dertig steden een radiofrequentie krijgen.

"Met deze plannen kunnen we voor lange tijd vooruit. Er komt ruimte voor meer zenders door de toe nemende digitalisering. Ook krijgen nieuwe toetreders tot de radiomarkt de ruimte. Hiermee ontstaat een evenwichtig pad waarlangs de markt zelf de digitalisering van de radio verder vorm kan geven. Vooral de consument profiteert hiervan door betere kwaliteit en een diverser en beter aanbod", zo zei staatssecretaris Frans Heemskerk dinsdag op het Mediapark Jaarcongres in Hilversum.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox