Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Guikje Roethof ombudsman NOS at General Satellite News forum; Guikje Roethof (52), journaliste en oud-Kamerlid voor D66, wordt de nieuwe ombudsman bij de NOS. Met als overkoepelende opdracht het ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Guikje Roethof ombudsman NOS
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 109894
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Guikje Roethof ombudsman NOS - 18-June-2009, 13:20

Guikje Roethof (52), journaliste en oud-Kamerlid voor D66, wordt de nieuwe ombudsman bij de NOS. Met als overkoepelende opdracht het gevraagd en ongevraagd oordeel geven over de journalistiek van de NOS in de breedste zin van het woord gaat zij op 1 augustus aan de slag. Roethof is de opvolger van Ton van Brussel die op 1 september 2007 aantrad als eerste ombudsman van de NOS.

Roethof heeft een lange staat van dienst in de journalistiek. Na een opleiding aan de Theaterschool Amsterdam en een carrire als actrice, stapte ze in 1985 over naar de journalistiek. Ze werkte onder meer als parlementair redacteur bij de Groene Amsterdammer en combineerde vanaf 1990 deze functie met die van politiek redacteur/presentator bij de VARA. Na een onderbreking van 4 jaar waarin ze Tweede Kamerlid voor D66 was, vervolgde ze haar journalistieke loopbaan. In 2005 werd ze hoofdredacteur van PM, het vakblad voor politici en ambtenaren. Op 1 augustus 2009 start Roethof voor tweenhalve dag per week als NOS-ombudsman.

Zij ziet erg uit naar haar nieuwe functie: "De NOS is een mooie organisatie die als onafhankelijke omroep werkt in een complexe samenleving. Goede, betrouwbare berichtgeving is van groot belang voor de democratie en voor het onderling begrip tussen mensen. Als ombudsman hoor ik graag wat het publiek vindt van de NOS-programmas, - websites en -radiouitzendingen. Daarnaast hoop ik een klankbord voor de diverse redacties te kunnen zijn en op die manier bij te dragen aan het permanente streven naar kwaliteitsverbetering."

Algemeen directeur Gerard Dielessen is blij met de komst van een nieuwe ombudsman. "Publieke verantwoording en publieke transparantie staan hoog op de agenda van de publieke omroep in het algemeen en de NOS in het bijzonder. Een ombudsman geeft daar pur sang invulling aan. Nadat Ton van Brussel als eerste ombudsman de weg heeft gebaand voor dit belangrijke werk, heb ik er alle vertrouwen in dat Guikje Roethof deze belangrijke taak verder goede invulling geeft. Haar ruime journalistieke achtergrond staat daar absoluut borg voor. Ik ben dan ook uitermate verheugd dat Guikje en de NOS voor elkaar hebben gekozen."
Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox