Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Hagoort: 'Meer transparantie nodig' at General Satellite News forum; NRC Handelsblad heeft gepubliceerd dat oud-VARA-directeur Maurice Koopman 1.100 euro per dag krijgt als directeur van de Stichting Verzorging Islamitische ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Hagoort: 'Meer transparantie nodig'
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104863
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Hagoort: 'Meer transparantie nodig' - 14-June-2009, 10:20

NRC Handelsblad heeft gepubliceerd dat oud-VARA-directeur Maurice Koopman 1.100 euro per dag krijgt als directeur van de Stichting Verzorging Islamitische Zendtijd. Deze stichting verdeelt de zendtijd en omroepgeld tussen de twee moslimomroepen binnen de publieke omroep, de NMO en de NIO. Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, reageert in NRC als volgt: "Dat is niet gepast. Op de begroting van zo'n kleine instelling is dat erg veel. Het is misschien niet onrechtmatig, maar het heeft met ethiek en moraal te maken."

Juist op die punten is de afgelopen vijf jaar debat gevoerd, zegt Hagoort. "Ethiek begint niet alleen met het hebben van waarden en normen, maar ook door elkaar daarop aan te spreken. Er is sinds 2006 een gedragscode. Good governance is een thema."

Dat laat onverlet, volgens Hagoort, dat het mis kan gaan. "Als dat gebeurt, is dat reden om het gesprek nog intensiever met elkaar te voeren. Een gedragscode is geen garantie dat alles koek en ei is. We moeten er voor gaan zorgen dat het in onze bloedomloop komt."

Zo is Hagoort "niet gelukkig" met de dubbelrol van Patrick Lodiers als voorzitter n presentator bij BNN. "Ik vraag me af of je toezicht op programmas kunt houden als voorzitter, terwijl je zelf ook programma's maakt. Vanuit het ontstaan van BNN begrijp ik het. Maar of je dan ook van twee kanten salaris moet krijgen, is de vraag". Dat Lodiers naast zijn BNN-salaris (323.704 euro in 2008) via een eigen BV ook verdient aan de spin off van het BNN-programma De Lama's, wist Hagoort niet. "Van hoeveel walletjes kun je eten?", reageert hij.

Zelf loopt Hagoort met zijn Balkenende-proof salaris (180.700 euro exclusief 40.200 euro pensioenpremie) vooruit op een wet die de inkomens van omroepbestuurders inperkt. In navolging van minister Plasterk verwacht hij van nieuwe omroepbestuurders dat ze alvast aan de norm voldoen, maar dwingen kan hij ze niet.

Hagoort heeft daarom een beroep op de omroepen gedaan. "Je geloofwaardigheid als bestuurder moet niet ter discussie staan. Ik heb geen zin om elk gesprek te beginnen met dit soort dingen". Het jaarsalaris van Hagoort is bijna 20.000 euro per jaar lager dan het salaris van zijn voorganger, Harm Bruins Slot. De toen 60- jarige Bruins Slot kon vorig jaar gebruik maken van een wachtgeldregeling. Die geeft recht op zes maanden 60 procent, vijf jaar 50 procent en twee jaar 40 procent van zijn salaris (200.200 euro exclusief 48.700 euro pensioenpremie).

Bij de onderhandelingen over zijn arbeidsvoorwaarden weigerde Hagoort de aangeboden auto met chauffeur, zegt hij. "Ik vond dat zo'n voorziening niet bijdroeg aan mijn geloofwaardigheid". Op n onderdeel zijn de arbeidsvoorwaarden van Hagoort niet versoberd, dat is de wachtgeldregeling. Die is vergelijkbaar met die van zijn voorganger, zij het dat de duur is beperkt tot vijf jaar. Hagoort: "De kans dat ik er gebruik van maak, is klein. Daar ben ik te jong voor."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox