Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, In productie: www.cityoneminutes.org at General Satellite News forum; Vrijdag is de site www.cityoneminutes.org officieel gelanceerd, een gezamenlijk initiatief van het digitale documentairekanaal Holland Doc 24/VPRO en The One ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
In productie: www.cityoneminutes.org
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104906
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
In productie: www.cityoneminutes.org - 07-June-2009, 08:10

Vrijdag is de site www.cityoneminutes.org officieel gelanceerd, een gezamenlijk initiatief van het digitale documentairekanaal Holland Doc 24/VPRO en The One Minutes Stichting. Kunstenaars in meer dan honderd steden over de hele aardbol leggen het leven vast van de stad waarin zij wonen of tijdelijk verblijven. Dit doen zij van uur tot uur in persoonlijke video-impressies van n minuut.

Gebouwen, pleinen, autos, fietsen, mensen, geld, armoede, orde, chaos. Een stad is een organisme, leeft vierentwintig uur per dag en verandert ieder uur. Op www.cityoneminutes.org tonen kunstenaars op eigentijdse wijze hoe ze een stad beleven. Het maken van een portret van een stad is zoeken naar karakteristieken die bij deze stad horen. Voor ieder uur van de dag maakt een kunstenaar een video van n minuut. Samen vormen de 24 visies een collectief kunstwerk over n stad.

Op de site kan men op verschillende manieren browsen door tijd en plaats: een etmaal het leven in Beijing volgen in vierentwintig filmpjes van n minuut, zien wat er in verschillende steden op de aardbol tussen vijf en zes uur s ochtends gebeurt of alle films tegelijkertijd in een mozaek bekijken. Het is een site die, net als de meeste wereldsteden, groter wordt en verder uitdijt. De site zal nog verder uitgebreid worden met de mogelijkheid om films te beoordelen en je eigen ideale 'droomstad' te creren uit n minuten materiaal. Ook worden dan audio n minuten toegevoegd.

Ook maakt het project City One Minutes deel uit van De Eeuw van de Stad, een project dat de VPRO in september presenteert: twee weken lang radio, gids en (digitale) televisie over het leven in de stad. Het DocBlog op wblogs.hollanddoc.nl/deeeuwvandestad/ is de opmaat tot dit project. In 2010 wordt een selectie van de beste City One Minutes tentoongesteld op de World Expo in Shanghai.

Concept: Hansje van Etten (Holland Doc 24/VPRO), Jos Houweling (The One Minutes stichting)
Design website: Max Kisman & Fabrique & This Play
Constructie website Fabrique & Studio Stomp
Projectleiding website: Leonieke Verhoog (Afdeling digitaal/VPRO)
Cordinatie: The One Minutes Bieneke Bennekers
Productie: Philip Bruning (Holland Doc 24/VPRO)

Het project City One Minutes is mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds, het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst, deBuren, de Netherlands China Arts foundation en de China Normal University.

Holland Doc is het documentaireplatform van de Publieke Omroep. Met elke donderdagavond rond de klok van elf een auteursdocumentaire op Nederland 2, elke zondagavond om 21.00 uur een radiodocumentaire op Radio 1 n 24 uur per dag, 7 dagen per week via digitale televisie en internet alle ruimte voor recente en bijzondere oudere documentaires uit binnen- en buitenland.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox