Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Kamercommissie wil vervolging illegale downloads at General Satellite News forum; 'Het gratis downloaden van muziek, tv-programma's en games moet strafbaar worden'. Een Kamercommissie is het zat dat het auteursrecht vooral ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Kamercommissie wil vervolging illegale downloads
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 102541
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Kamercommissie wil vervolging illegale downloads - 17-June-2009, 09:40

'Het gratis downloaden van muziek, tv-programma's en games moet strafbaar worden'. Een Kamercommissie is het zat dat het auteursrecht vooral door jongeren massaal wordt omzeild, door nieuwe cd's en films gratis van het internet te plukken. Dat blijkt uit de initiatiefnota auteursrecht, die een werkgroep met leden van de CDA, PvdA, SP en VVD woensdag presenteert.

De Kamercommissie constateert dat het een sport wordt op internet films te kijken die nog niet uit zijn of nieuwe muziek in het bezit te krijgen zonder daar een cent voor te betalen. Zij roept de ministers Hirsch Ballin (Justitie) en Van der Hoeven (Economische Zaken) op daar hard tegen op te treden. Wanneer minderjarigen de fout ingaan, moeten hun ouders aansprakelijk worden gesteld.

Op dit moment is alleen het zogeheten uploaden strafbaar. De Haagse rechtbank oordeelde vorig jaar in een individuele zaak dat downloaden voor privgebruik strafbaar is, maar van een wettelijke strafbaarstelling is nog altijd geen sprake. De commissie vindt dat de strafbaarstelling direct in moet gaan, zodra er een legaal alternatief is. Volgens de Kamerleden is het zaak dat er een licentiesysteem komt waarbij cd's, dvd's en computerspelen tegen betaling op internet worden aangeboden.

Bovendien willen de Kamerleden af van de thuiskopieheffing. Die heffing betaal je onder meer bij de aanschaf van cd's en dvd's, maar zou in drie jaar tijd naar nul moeten. Door die combinatie van maatregelen kunnen de prijzen voor consumenten omlaag, maar boekt de muziek- en filmindustrie winst omdat 'diefstal' eindelijk wordt aangepakt.

De commissie komt ook met diverse andere aanbevelingen om het ingewikkelde auteursrechtstelsel te verbeteren. Zo wil de werkgroep dat er n beheerorganisatie komt die alle inningen voor haar rekening neemt. Ook pleiten de Kamerleden voor een geschillencommissie, die zich buigt over onenigheid over tarieven en inningen en een goed functionerend klachtenorgaan.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox