Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Kamervragen over NCDO-subsidies voor NCRV at General Satellite News forum; De kamerleden Irrgang en Van Dijk van de SP hebben vragen gesteld aan de ministers Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Plasterk (OCW) ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Kamervragen over NCDO-subsidies voor NCRV
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104847
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Kamervragen over NCDO-subsidies voor NCRV - 24-July-2009, 08:30

De kamerleden Irrgang en Van Dijk van de SP hebben vragen gesteld aan de ministers Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Plasterk (OCW) over coproducties tussen overheid en de publieke omroep. De vragen spitsen zich met name toe op investeringen van Koenders' draagvlakorganisatie NCDO in de webportal Mambapoint.tv van NCRV.

De kamerleden willen weten of de co-producties tussen NCDO en de publieke omroepen niet haaks staan op het verbod op dergelijke producties dat sinds augustus vorig jaar van kracht is. Ook willen ze weten of NCDO alle door haar gefinancierde projecten openbaar heeft gemaakt en of in alle gevallen de Europese aanbestedingsregels zijn nageleefd.

Wereldburgers.tv onderzoekt al enige tijd investeringen van NCDO in draagvlakprojecten. Ook over Mambapoint zijn vragen gesteld. Zowel NCDO als NCRV weigeren echter tot op heden inzage te geven in de totstandkoming van de financiering. Ook weigert NCDO vragen te beantwoorden over andere projecten die ze financiert.

In augustus vorig jaar zette het kabinet een streep door de co-producties tussen overheid en de publieke omroep. De samenwerking tussen overheid en omroepen zou de onafhankelijkheid van de publieke omroep aantasten. Ongeveer zestig procent van die producties kwamen voor rekening van NCDO.

Wereldburgers.tv heeft in april van dit jaar, samen met twaalf andere ondertekenaars, in een open brief bij minister Koenders er op aangedrongen de draagvlaksubsidies aan journalistieke producties helemaal te staken. Ze tasten de onafhankelijkheid van de berichtgeving over ontwikkelingssamenwerking aan, aldus de ondertekenaars van de brief. Wereldburgers.tv vindt de invloed van de overheid en de 'hulpindustrie' op de berichtgeving te groot. Ze pleit voor meer onafhankelijke berichtgeving en meer pluriformiteit.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox