Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Media Academie failliet at General Satellite News forum; Het Algemeen Bestuur van de Media Academie in Hilversum heeft maandag 20 juli het faillissement aangevraagd, dat gisteren is uitgesproken. ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Media Academie failliet
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 96648
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 36
Media Academie failliet - 22-July-2009, 11:11

Het Algemeen Bestuur van de Media Academie in Hilversum heeft maandag 20 juli het faillissement aangevraagd, dat gisteren is uitgesproken. Op 8 juli jl. was al surseance van betaling verleend. De Academie kampt met een bij de verwachtingen achterblijvende omzet en te hoge vaste kosten. Daardoor is een verlieslatende situatie ontstaan met een negatief vermogen waardoor het bedrijf niet langer aan haar verplichtingen kan voldoen. Inmiddels zijn de 26 medewerkers door het bestuur ingelicht. De afgelopen weken is door de bewindvoerder in overleg met de interim-directeur en het bestuur onderzocht of een succesvolle voortzetting van de activiteiten van de Media Academie mogelijk was. Dat heeft niet geleid tot oplossing of verbetering van de slechte liquiditeitspositie. Daardoor is een faillissement onvermijdelijk gebleken.

De Media Academie ontstond in de huidige vorm in 1991 en is een initiatief vanuit de mediabranche. In het bestuur zijn onder andere de Nederlandse Publieke Omroep, de facilitaire bedrijven, de commercile omroepen en de tv-producenten vertegenwoordigd. De laatste jaren bleef de vraag naar cursussen vanuit deze sectoren achter en draaide de Media Academie verlies. Pogingen om door partnerships met onder andere hogescholen het vermogen en de omzet te versterken zijn niet succesvol gebleken. Het omzet perspectief voor 2009 is inmiddels mede door de huidige crisis ongunstig. De komende weken wordt onderzocht of (delen van) de Media Academie nog kunnen doorstarten.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox