Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Mulder en Benali op reportage in Afrika at General Satellite News forum; Schrijver Abdelkader Benali en columnist Jan Mulder gaan samen een tv-serie maken over Afrikaans voetbal. Hun reportagereis door zes Afrikaanse ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Mulder en Benali op reportage in Afrika
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104758
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Mulder en Benali op reportage in Afrika - 11-June-2009, 10:30

Schrijver Abdelkader Benali en columnist Jan Mulder gaan samen een tv-serie maken over Afrikaans voetbal. Hun reportagereis door zes Afrikaanse landen wordt volgend jaar, aan de vooravond van het WK voetbal in Zuid-Afrika, uitgezonden door de NPS.

Volgens Gertjan Hox van het productiebedrijf De Haaien, wil het tweetal proberen "het continent Afrika te duiden vanuit het voetbal". "Voetbal is vaak een spiegel van de samenleving. Dat geldt in Afrika nog meer: daar hopen talloze jongens uit ellende te kunnen ontsnappen door als voetballer in het Westen door te breken."

Er staan zes of acht afleveringen gepland, waarin Mulder en Benali reizen door Marokko, Mali, Ivoorkust, Nigeria, Mozambique en Zuid-Afrika.

Volgens Hox vormt het duo Mulder en Benali "een veelbelovende combinatie": "Benali heeft al veel door Afrika gereisd, Mulder is een goede observator met een brede interesse en een groot netwerk. Wij wilden al langer iets met hem doen, anders dan die eeuwige rol van sidekick."

De twee zullen elk vanuit hun ervaring en standpunt te werk gaan, zegt Hox. "In Ivoorkust volgen we een jongen die zichzelf telkens filmt tijdens het voetballen. Die filmpjes zet hij op internet, in de hoop te worden ontdekt in het Westen. Mulder vindt dat jammer: je kunt beter groot zijn in Ivoorkust dan wegkwijnen bij een club uit de eerste divisie in Hengelo, vindt hij. Maar Benali begrijpt die jongen veel meer."

De voorlopige werktitel van de serie luidt Wereldkampioen van Afrika. Hox: "Dat slaat op het idee van Mulder dat het WK weleens gewonnen zou kunnen worden door een Afrikaans land."
Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox