Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Nederlanders geloven reclame van Froger en De Hond niet at General Satellite News forum; Begin maart was er grote beroering rond de reclamespot die Natasja Froger maakte voor de Nederlandse Energie Maatschappij. Nadat ze ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Nederlanders geloven reclame van Froger en De Hond niet
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 105505
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Nederlanders geloven reclame van Froger en De Hond niet - 04-June-2009, 22:00

Begin maart was er grote beroering rond de reclamespot die Natasja Froger maakte voor de Nederlandse Energie Maatschappij. Nadat ze zich eerder veel had ingezet voor de Voedselbank, ging Froger nu geld verdienen bij een bedrijf dat bekend stond om de telefoonterreur en misleidende reclames. Uit een onderzoek van mediabureau Stroom blijkt nu dat 98% van de Nederlanders haar 'boodschap' links laat liggen.

Een bekende Nederlander in een commercial blijkt voor het bedrijf niet automatisch goed uit te pakken. Slechts 10% van de ondervraagden geeft aan meer vertrouwen in het bedrijf te hebben door de reclame van de BN'er. Zo gelooft bijna driekwart niet dat zangeres Anouk bij de ING bankiert en zegt 98% dat ze niet zullen overstappen naar de NEM ondanks de oproep van Natasja Froger. Het blijkt uit onderzoek van mediabureau Stroom dat is gehouden onder 1000 respondenten van 18-65 jaar.

"Bekende Nederlanders blijken dus helemaal geen enorme trekkers", zegt Martijn Beenen van Stroom in het AD. Hij vindt het vreemd dat dit nooit eerder is onderzocht. "ING betaalde Anouk vier ton voor de campagne. Voor ik zo'n immens bedrag zou uitgeven zou ik toch wel even willen weten of het effectief is."

De opmerking van Beenen klopt niet helemaal. Vorig jaar werd al bekend dat vrouwen weinig gevoelig zijn voor reclames door bekende Nederlandse vrouwen. Dat een BN'er ook voor negatieve publiciteit kan zorgen, blijkt uit de jaarlijkse verkiezing van meest irrtante BN'er in een reclamespot. De rel rond de commercial van Natasja Froger zorgde ook voor veel negatieve publiciteit. Ze is nu opgevolgd door Maurice de Hond, maar ook hij wordt niet geloofwaardig gevonden. "Zo vonden velen het ongeloofwaardig dat een opiniepeiler als Maurice de Hond nu het gezicht is van de Nederlandse Energie Maatschappij", aldus Beenen.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox