Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Nederlandse tv-programma's succes in buitenland at General Satellite News forum; Als het om televisie maken gaat, draait Nederland mee in de absolute wereldtop. Samen met het Verenigd Koninkrijk en de ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Nederlandse tv-programma's succes in buitenland
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 101793
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Nederlandse tv-programma's succes in buitenland - 22-July-2009, 19:50

Als het om televisie maken gaat, draait Nederland mee in de absolute wereldtop. Samen met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn 'we' de grote jongens. De Varagids heeft een interview met Patty Geneste (foto) van formatmakelaar Absolutely Independent.

Daaruit blijkt dat emo-formats in het buitenland goed aanslaan. "Wij zijn vaak net wat eerder. Nu pas is het buitenland klaar voor emo-tv, waar we jarenlang vergeefs mee hebben geleurd". Kaskrakers zijn De Zingende Zaak, Het Familiediner, Korenslag en Spoorloos.

Van Spoorloos werd onlangs al bekend dat de Amerikaanse zender ABC een eigen variant gaat maken. Het format is nu in acht landen te zien, waaronder Australi. "Spoorloos brengt in Australi zon 10.000 euro per uitzending op, leuk voor de KRO, die daarvan 60 procent krijgt. Wij krijgen de resterende 40 procent, ook leuk. Al moet je nu niet denken dat het geld hier met bakken tegelijk binnenstroomt, want het duurt soms jaren voordat een investering zich terugbetaalt."

Absolutely Independent is er vooral voor de kleinere tv-producenten zonder al te groot internationaal netwerk. Zij kunnen hun programmas niet tot nauwelijks internationaal vermarkten en schakelen daarvoor Absolutely Independent in. Dit bedrijf heeft wel de contacten en exposure om dit te laten slagen.

Directeur Geneste: "Nederland heeft een geweldige traditie op het gebied van emo-tv. Gewone mensen met ontroerende verhalen. We zijn echt een land van storytellers. Taxi, Spoorloos, All You Need is Love, de Honeymoon Quiz, Memories - de internationale tv-wereld vindt het allemaal even prachtig."

Opmerkelijk is het succes van De Zingende Zaak, dat in eigen land bij de NCRV weinig opzien baarde. Hier is het allang niet meer te zien op televisie, terwijl het format nu al aan 20 landen is verkocht. Hierin nemen collega's van een bedrijf het tegen een ander bedrijf op in een zangcompetitie, waaraan een week intensieve training voorafgaat.

Andere successen: The Phone (wel bekend, nu in meer dan 10 landen te zien), Korenslag en Het Familiediner. "Mensen spelen steeds meer op zeker. Ze kopen alleen bewezen successen. Een uitzondering hierop is Het Familiediner, dat we al hebben verkocht aan Australi, de VS, Spanje en Griekenland. De EO is sowieso goed bezig, want ook Korenslag is een doorslaand succes op de internationale markt". Het format, in Nederland met Hennie Huisman, is al acht keer verkocht.

"Ook leuk is dat All Stars binnenkort in Itali is te zien. Het format is verkocht aan Mediaset", aldus Geneste. Ze meent dat Spuiten & Slikken een niet te verkopen format is, terwijl 40 Dagen Zonder Seks wel zou kunnen aanslaan. Maar dan pas over een paar jaar.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox