Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Nieuws claimen is 'schandalig' at General Satellite News forum; Het exclusief claimen van mensen in het nieuws door praat- en actualiteitenprogramma's van de publieke omroep loopt uit de hand ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Nieuws claimen is 'schandalig'
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104943
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Nieuws claimen is 'schandalig' - 11-June-2009, 08:00

Het exclusief claimen van mensen in het nieuws door praat- en actualiteitenprogramma's van de publieke omroep loopt uit de hand en moet ophouden. Dat stelt hoofdredacteur Marc van der Ree van het SBS 6-programma Hart van Nederland. Van der Ree ergerde zich al langer aan het feit dat hoofdpersonen in het nieuws soms niet beschikbaar zijn, omdat een programma ze exclusief geclaimd heeft.
Voor de Hart van Nederland-hoofdredacteur werd de grens bereikt toen een nabestaande van een slachtoffer van het drama op Koninginnedag alleen zijn verhaal wilde doen bij de SBS-rubriek "als die meer betaalde dan de 300 euro die Pauw & Witteman hem bood". Van der Ree noemt die manier van werken schaamteloos. "Laat de redactie van P & W de gasten in een Rolls Royce ophalen en in een duur restaurant dineren voordat ze aanschuiven? Ik kan me voorstellen dat een onkostenvergoeding wordt gegeven aan een deskundige of gezagsdrager, die afspraken moet afzeggen om te kunnen komen. Maar ik vind het ronduit schandalig dat een nabestaande van een gebeurtenis, die zo veel impact heeft gehad op de samenleving, onder druk wordt gezet."

Chef Binnenland Ron Kragten van RTL Nieuws klaagde al eerder over het 'bizarre claimgedrag' van de publieke omroep. RTL Nieuws kreeg net als Hart van Nederland de bestuurder van een Twents ziekenhuis die een neuroloog op non actief had gezet niet te spreken, omdat dat niet mocht van de redactie van P & W. Volgens Van der Ree eisen ook Nova, Netwerk, De Wereld Draait Door, EenVandaag en Knevel & Van den Brink bij veel van hun nieuwsonderwerpen exclusiviteit, waardoor mensen en materiaal niet beschikbaar zijn voor andere media.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox