Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Nieuwsrubrieken mogen doelpunten tonen at General Satellite News forum; Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met een wijziging van de Mediawet zoals voorgesteld door Martijn van Dam ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Nieuwsrubrieken mogen doelpunten tonen
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104807
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Nieuwsrubrieken mogen doelpunten tonen - 01-July-2009, 09:20

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft ingestemd met een wijziging van de Mediawet zoals voorgesteld door Martijn van Dam van de PvdA. Die wilde dat nieuwsrubrieken ook in het kort de doelpunten van voetbalwedstijden kunnen laten zien. Nu is dat voorbehouden aan degene die de uitzendrechten heeft gekocht. Ook hoogtepunten van andere grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen of de Tour de France mogen door elk nieuwsprogramma worden uitgezonden.
De PvdA zag de huidige situatie als een "onwenselijke inperking van de vrije nieuwsgaring". Door de wetswijziging kunnen ook de nieuwsrubrieken van RTL en SBS hoogtepunten van maximaal 90 seconden gaan brengen. SBS 6 is daar blij mee: "We zijn groot voorstander van een uitruil van nieuws", aldus een woordvoerder bij het ANP.

Eredivisie CV-directeur Alex Tielbeke is minder verheugd. Hij zegt dat de ECV "grote problemen" met de nieuwe regeling heeft. "Zenders krijgen nu de kans een aaneenschakeling van alle doelpunten te laten zien. Deze regeling heeft niets meer te maken met vrije nieuwsgaring, maar komt neer op een verkort samenvattingsrecht."

Ook denkt hij dat de rechten voor de samenvattingen hierdoor minder waard gaan worden waardoor de clubs ook minder inkomsten krijgen. Tielbeke verwacht verder dat de regeling botst met het auteursrecht. Hij overweegt juridische stappen.
NOS-directeur Jan de Jong zegt dat zijn omroep, als journalistiek organisatie, wel voorstander is van een flitsregeling. "Maar de ruimte die nu wordt geboden, is in het verleden nooit noodzakelijk gebleken. De NOS had al uitstekende afspraken met SBS en RTL over het uitwisselen van nieuwsbeelden". De Jong gaat het besluit van de Tweede Kamer niet aanvechten. "Al vraag ik me af of het juridisch uitvoerbaar is, dat moet de praktijk uitwijzen."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox