Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, NOS Journaal maakt geen hoedjesitem meer at General Satellite News forum; Het NOS Journaal maakt komende Prinsjesdag geen item meer over de hoedjes van de bewindslieden, parlementarirs en hun aanhang. De ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
NOS Journaal maakt geen hoedjesitem meer
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104904
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
NOS Journaal maakt geen hoedjesitem meer - 08-June-2009, 08:20

Het NOS Journaal maakt komende Prinsjesdag geen item meer over de hoedjes van de bewindslieden, parlementarirs en hun aanhang. De afgelopen derde dinsdag van september deed het acht uur Journaal dat wel; het luchtige onderwerp kostte het Journaal direct 100 duizend kijkers, die bij de eerste Haagse hoofddeksels acuut wegzapten naar een andere zender.

Dat blijkt uit onderzoek van kijkcijferexpert Ren van Dammen van de Publieke Omroep. "Het NOS Journaal heeft veel oudere en serieuze kijkers", zegt Van Dammen. "Die verwachten zon onderwerp bij de commercile zenders en niet bij hun Journaal." De redactie reageerde direct toen Van Dammen zijn bevindingen presenteerde. "We hebben gekeken naar Prinsjesdag 2007, toen we geen item hadden over de hoedjes", zegt adjunct-hoofdredacteur Tim Overdiek van NOS Nieuws. "Toen was er inderdaad geen grote dip in het aantal kijkers. We hebben dus besloten dat we dit jaar maar geen hoedjes meer doen."

Nieuwsuitzendingen zijn erg zap-gevoelig, volgens Van Dammens studie. Vorige week bleek al dat grote aantallen kijkers zich uit de voeten maken als Europa aan bod komt. Dat is volgens Overdiek geen reden voor het Journaal minder aandacht aan Brussel te besteden, maar wel om naar de aanpak te kijken. "Nu was het logo van de EU te zien en had de presentator het over een onderwerp in onze serie over de Europese verkiezingen. Dat moet aantrekkelijker, zodat kijkers niet meteen afhaken."

Het Journaal van acht uur is volgens Van Dammen nog steeds de best bekeken nieuwsrubriek, met gemiddeld 1,8 miljoen kijkers. Dat zijn vooral oudere, serieuze mannen: ruim tweederde van de kijkers is ouder dan vijftig jaar, meer dan de helft is man. Naar het tien uur Journaal kijken gemiddeld 620 duizend mensen. Als enige Journaal kampt deze uitzending met een (licht) teruglopend marktaandeel.

Het nieuwe Journaal op 3 trekt gemiddeld 305 duizend kijkers, van wie bijna de helft (49 procent) toch nog ouder is dan vijftig jaar. Wel trekken deze dagelijkse nieuwsuitzendingen op het jonge Nederland 3 in totaal ongeveer 450 duizend kijkers tussen de zestien en dertig jaar, die naar geen van de andere, NOS Journaals kijken.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox