Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, 'Ontslag Loretta kostte publieke omroep 4 ton' at General Satellite News forum; De publieke omroepen kampten vorig jaar met enkele kostbare ontslagzaken. Bij de KRO was in twee gevallen meer dan vier ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
'Ontslag Loretta kostte publieke omroep 4 ton'
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 105477
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
'Ontslag Loretta kostte publieke omroep 4 ton' - 27-June-2009, 23:10

De publieke omroepen kampten vorig jaar met enkele kostbare ontslagzaken. Bij de KRO was in twee gevallen meer dan vier ton kwijt aan ontslagvergoedingen, de ouderenomroep MAX een keer. Dat blijkt uit het overzicht van de Hilversumse topinkomens in 2008 van het Commissariaat voor de Media.

Omroep MAX was vorig jaar 413 duizend euro kwijt aan het ontslag van een presentator. Volgens MAX-voorzitter Jan Slagter gaat het om Loretta Schrijver, die door de ouderenomroep werd overgenomen van RTL en vorig jaar ziek werd. Ze verdiende bij MAX drie ton, en kreeg een ontslagvergoeding van ruim een ton mee.

Bij de KRO kreeg een manager een ontslagvergoeding van 422 duizend euro en een projectleider 419 duizend euro. Een andere manager en projectleider ontvingen 278 duizend en 189 duizend euro mee. Volgens een KRO-woordvoerder gaat het om mensen die bij een reorganisatie niet herplaatsbaar waren en onder het sociaal plan van het samenwerkingsverband AKN vielen. "En dat is een heel sociaal plan". Het gaat bij de vier gevallen niet om de vorig jaar opgestapte KRO-mediadirecteur Ton Verlind, aldus de woordvoerder. Verlind wordt tot zijn pensioen in 2011 doorbetaald.
In de beloningscode die minister Plasterk nu vaststelde voor de Publieke Omroep staat dat de ontslagvergoeding maximaal een jaarsalaris mag zijn. MAX-voorzitter Slagter is er blij mee. "Loretta zat bij RTL en we wilden haar graag hebben, daarom is er zon bedrag uitgekomen toen ze ziek werd. Het is goed dat er nu duidelijkheid is in die code. Ik ben er ook helemaal klaar mee. Voortaan maximaal Balkenende of gewoon de cao, anders hoef je bij ons niet aan te kloppen."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox