Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Pieter van der Heijden verlaat Beeld en Geluid at General Satellite News forum; Pieter van der Heijden, geestelijk vader van de publieksattractie van Beeld en Geluid, verlaat per 1 september het Nederlands Instituut ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Pieter van der Heijden verlaat Beeld en Geluid
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 105499
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Pieter van der Heijden verlaat Beeld en Geluid - 18-June-2009, 13:40

Pieter van der Heijden, geestelijk vader van de publieksattractie van Beeld en Geluid, verlaat per 1 september het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Hij was 12,5 jaar verbonden aan het instituut en realiseerde een attractie op basis van het Nederlandse audiovisuele archief. Vanaf september wordt hij partner in XPEX, Experience Experts, een organisatie die zich richt op conceptontwikkeling, projectmanagement en consultancy in de culturele en leisure wereld.

Van der Heijden (1956) trad in 1997 in dienst bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, toen nog Nederlands Audiovisueel Archief, als projectmanager museale presentatie. In 1999 werd hij sectormanager Presentaties, waarin hij verantwoordelijk was voor de realisatie van de Beeld en Geluid experience en ook mede verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het instituut. Hij kreeg de opdracht om het masterplan te ontwikkelen voor de realisatie van de publieksattractie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de Beeld en Geluid experience. Beeld en Geluid opende op 2 december 2006 zijn deuren voor het publiek.

Van der Heijden zorgde er eveneens voor dat er recent twee nieuwe leerstoelen in het leven kwamen. Per december 2008 heeft het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een leerstoel gevestigd bij de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen (ACW) aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het doel van de Beeld en Geluid leerstoel is de studie van audiovisuele communicatie in opdracht. Prof. Bert Hogenkamp bekleedt deze leerstoel. Per september 2009 is Huub Wijfjes bijzonder hoogleraar Geschiedenis van de Nederlandse Radio en Televisie aan de UvA, ingesteld door Beeld en Geluid en Stichting Erik en Hans.

Van der Heijden: "Met enige pijn in het hart verlaat ik het mooiste instituut van Nederland. Het is toch een soort levenswerk dat ik achter laat, overigens in zeer goede handen. Maar de tijd is gekomen om me te richten op nieuwe interessante en creatieve mogelijkheden."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox