Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Plasterk tegen internetbelasting at General Satellite News forum; Minister van Media Ronald Plasterk (PvdA) heeft 'grote aarzelingen' bij het voorstel om een nieuwe belasting in te voeren voor ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Plasterk tegen internetbelasting
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104923
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Plasterk tegen internetbelasting - 24-June-2009, 08:30

Minister van Media Ronald Plasterk (PvdA) heeft 'grote aarzelingen' bij het voorstel om een nieuwe belasting in te voeren voor internetgebruikers. De opbrengst zou volgens een door hem ingestelde commissie naar de noodlijdende dagbladsector moeten gaan.

Plasterk zegt 'geen logische samenhang' te zien tussen het gebruik van internet en de problemen waarmee de kranten te kampen hebben. Bovendien heeft hij al acht miljoen euro uitgetrokken voor subsidie aan dagbladen. Plasterk wil eerst bekijken waar dat toe leidt voor hij gaat nadenken over de vraag of er meer belastinggeld naar de kranten moet.
Het voorstel voor een internetbelasting maakt deel uit van een dinsdag gepresenteerd advies over de toekomst van de pers. Het advies is in opdracht van Plasterk opgesteld door een commissie onder leiding van oud-minister Elco Brinkman.

Brinkman stelde dat kranten mede in de problemen zitten doordat zij nauwelijks iets verdienen op internet, terwijl zij hun artikelen wel gratis online publiceren. Volgens Brinkman is dat 'roofbouw'. "We moeten het beeld corrigeren dat alles op internet gratis kan zijn", zegt hij. Het zou moeten gaan om een heffing van enkele euro's per jaar.

De commissie wil onder meer af van de wet die regelt dat uitgeefconcerns maximaal 35 procent van de krantenmarkt in handen mogen hebben. Ook de regel dat programmagegevens van de publieke omroep alleen voor de omroepen beschikbaar zijn, moet verdwijnen. Dat maakt het mogelijk dat andere mediabedrijven eigen televisiegidsen gaan uitgeven. Ook moeten kranten in de toekomst allemaal door dezelfde bezorger bij de abonnees afgeleverd kunnen worden. Concurrentieregels verbieden dat nu.
Kranten moeten verder kunnen gaan samenwerken met de publieke omroep. Dat is nu moeilijk, omdat kranten worden uitgegeven door commercile bedrijven en de omroepen daar niet mee mogen samenwerken. Verder moet de publieke omroep 'tegen redelijke condities' videobeelden leveren aan journalistieke websites.
Plasterk komt na de zomer met een uitgebreidere reactie op het voorstel van de commissie.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox