Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, PowNed worstelt met rebels imago at General Satellite News forum; Weblog GeenStijl vindt zichzelf uit als televisiezender, PowNed. Het beleidspan voor de 'stijlloze' zender kan ieder moment gereed zijn. Hoe ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
PowNed worstelt met rebels imago
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 105522
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
PowNed worstelt met rebels imago - 13-July-2009, 10:00

Weblog GeenStijl vindt zichzelf uit als televisiezender, PowNed. Het beleidspan voor de 'stijlloze' zender kan ieder moment gereed zijn. Hoe recalcitrant kun je zijn als je opgenomen wilt worden in de gevestigde orde van de publieke omroep? 'Gristenhonden' en 'ChristenUnie Jugend'. Shockblog GeenStijl is nooit mild geweest met het kwalificeren van de gelovige Nederlander. 'Nodeloos kwetsend' is de schandpaaljournalistiek van het weblog en niets en niemand ontziend. Vriend en vijand waren dan ook verrast toen Dominique Weesie, oprichter van het weblog, bij Knevel & Van den Brink pleitte voor grenzen aan de vrijheid van meningsuiting en zelfs voor bijzonder onderwijs. "Het is toch niet zo raar dat je wordt opgevoed met geboden als gij zult niet dit en gij zult niet dat?", voegde hij er aan toe. "Ik heb zelf veel gehad aan mijn Bijbelse opvoeding." Wat is er gebeurd met Weesie?

Weesie zat in het programma omdat hij die week zijn vertrek bij GeenStijl had aangekondigd. Hij zal de komende tijd al zijn aandacht richten op het aan GeenStijl gelieerde omroepinitiatief PowNed. Dat moet 'Hilversum opblazen' - de opruiende rebelse belofte waarmee GeenStijl 50.000 leden voor Powned wist binnen te halen, voldoende voor een aanvraag om toetreding tot het bestel. Maar de zogenoemde reaguurders van GeenStijl (lezers die reacties achterlaten) waren niet te spreken over Weesies beschaafde optreden bij de evangelische omroep en voelden zich bekocht. 'Beschamend' noemden ze het. 'Ongelofelijk zoals we hier bedonderd zijn', 'Ik verwacht weinig meer van PowNed'.

Jarenlang schopte Weesie op GeenStijl tegen Hilversum aan, waarvandaan gesubsidieerde media de burger linkse propaganda zouden voorschotelen. Begin dit jaar liet hij weten mee te willen eten uit de ruif van 800 miljoen euro om een tegengeluid te laten weerklinken. Maar hoe rebels kun je zijn wanneer je ingekapseld raakt binnen de gevestigde orde? Zijn de rebellen van GeenStijl al getemd voordat ze het Hilversumse bastion betreden?

"We rijden nu binnen de bebouwde kom", illustreert Weesie. Op elke hoek staat een agent met een flitser, dus we rijden maar eventjes netjes 50. Waarmee hij wil zeggen: in de fase tot toetreding tot het publieke bestel (het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur toetsen nu de aanvraag) zijn alle ogen gericht op PowNed, niet alleen die van Hilversum maar ook die van politiek Den Haag. Weesie: "Iedereen is bezig zich een mening over ons te vormen."

Lees het hele artikel bij Trouw.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox