Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Prijs vernoemd naar Stan Storimans at General Satellite News forum; De eerste Stan Storimans Prijs, genoemd naar de cameraman die vandaag een jaar geleden in Georgi sneuvelde, wordt op donderdag ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Prijs vernoemd naar Stan Storimans
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104790
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Prijs vernoemd naar Stan Storimans - 12-August-2009, 13:40

De eerste Stan Storimans Prijs, genoemd naar de cameraman die vandaag een jaar geleden in Georgi sneuvelde, wordt op donderdag 12 november uitgereikt. Marjolein Storimans, de weduwe van Stan, zal hem overhandigen aan de cameraman of vrouw die tussen 12 augustus 2008 en 12 augustus 2009 de beste visuele bijdrage heeft geleverd aan een nieuws- of actualiteitenrubriek op tv of internet

De onafhankelijke jury van deze vakprijs wordt gevormd door Ad van Liempt (NPS, afdeling geschiedenis), Rik Rensen (hoofdredacteur Wereldomroep) en Marga van Praag (voormalig verslaggeefster NOS Journaal). Met dit drietal is een langjarige en brede ervaring op het gebied van de publieke en de commercile nieuwsvoorziening gebundeld. De organisatie van de prijs is in handen van initiatiefnemers Peter van der Maat (hoofdredacteur NCRV Netwerk) en Henny de Vos (freelance journalist).

Van der Maat: "Met deze prijs willen we natuurlijk Stan eren. Een sublieme cameraman die altijd op de goede plaats stond, nooit een shot miste en daarmee een voorbeeld voor zijn beroepsgroep was. Maar de prijs is ook bedoeld om juist die beroepsgroep eens in de spotlight te zetten. Cameramensen zijn zelf nooit in beeld en doen hun werk in de anonimiteit, maar zonder hen geen nieuws en geen actualiteiten. Niet zelden stellen ze hun leven voor hun werk in de waagschaal en zij zijn het die bij nacht en ontij uitrukken om de nieuws- en achtergrondprogrammas van het benodigde beeld te voorzien. Dankzij hen krijgt de kijker de gelegenheid om bij het nieuws op de eerste rang te zitten. Er bestaat in ons land voor elke beroepsgroep wel een prijs, maar voor cameramensen was die er nog niet. Het is droevig dat de dood van Stan aanleiding moet zijn om m in te stellen, maar gelijktijdig zorgen we er zo voor dat de naam van Stan voortleeft. En volgens Marjolein zou hij er enorm trots op zijn."

De jury beoordeelt de kwaliteit van het camerawerk zowel technisch als inhoudelijk en weegt verder de creativiteit, de journalistieke alertheid en de originaliteit. Uiteraard moet de bijdrage van de cameraman of -vrouw essentieel zijn geweest voor de kwaliteit van het onderwerp.

De Stan Storimans Prijs bestaat uit een kunstwerk van beeldend kunstenaar Jeroen Henneman. De uitreiking vindt op donderdag 12 november plaats in het RTL-gebouw op het Media Park in Hilversum.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox