Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Regionale omroepen moeten bezuinigen at General Satellite News forum; Regionale omroepen komen door het inzakken van de advertentie-inkomsten in zwaar weer terecht. Ze moeten fors bezuinigen, ook op de ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Regionale omroepen moeten bezuinigen
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 112322
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 38
Regionale omroepen moeten bezuinigen - 12-June-2009, 16:00

Regionale omroepen komen door het inzakken van de advertentie-inkomsten in zwaar weer terecht. Ze moeten fors bezuinigen, ook op de programmering. Gedwongen ontslagen zijn nergens aan de orde.

De inkomsten bij de radiostations blijven ongeveer op peil, bij televisie echter valt de reclameverkoop terug met 15 tot 35 procent. Dat maakt een rondgang langs een aantal provinciale zenders duidelijk. RTV Noord-Holland vormt een positieve uitzondering.

Volgens de steekproef van De Journalist krijgt L1 in Maastricht de zwaarste klap, met een verwachte inkomstenderving van circa 35 procent. De zender zal dit jaar tussen de zeven- en achthonderdduizend euro moeten bezuinigen, meldt directeur Rob Stevens. L1, dat niet langer in de Top 3 staat van best bekeken regionale zenders, stelt investeringen uit, vult drie vacatures niet in, kort op uitgaven voor freelancers en past de programmering aan.

RTV Noord reageert op de teloorgang - 15 procent minder inkomsten - door verslaggevers met cameras op pad te sturen. Om kosten te besparen, worden minder cameraploegen ingehuurd. "De medewerkers moeten meer zelf gaan doen", zegt directeur Henk Bleker. Ook wordt na de zomer ingegrepen in de programmering. Concrete plannen zijn er nog niet, aldus de directeur: "We zullen op enkele punten moeten versoberen."

Omroep Gelderland snoeit vier ton in de kosten, maakt directeur Guus van Kleef bekend. "We waren uitgegaan van twee scenarios. Twee ton of vier ton bezuinigen. Het is vier ton geworden." De basisprogrammering blijft overeind. Hier en daar zal de kaasschaafmethode worden toegepast. "Hallo Gelderland, ons consumentenprogramma op vrijdagavond namen we altijd op locatie op. Dat gaan we nu vanuit onze studio doen", aldus Van Kleef, die niet uitsluit dat de situatie na de zomer verder zal verslechteren.

Omroep Brabant voelde de bui begin dit jaar al hangen en greep meteen in door enkele tonnen te bezuinigen, aldus directeur Gert Bielderman. Dankzij een goed gevulde reservepot kan de programmering overeind blijven. Voor volgend jaar is Bielderman minder positief gestemd. "Er staat iets aan te komen in 2010. Dan gaat het echt om stevige bedragen. Gelukkig zijn we niet alleen afhankelijk van reclame-inkomsten."

Hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Noord-Holland kan als enige een positief verhaal afsteken. De advertentieverkoop blijft op peil. Er hoeft dan ook niet worden bezuinigd. "Sterker nog, we hebben middelen om de programmering in september iets te versterken." De omroep trekt meer kijkers en luisteraars. Daar komt bij dat de reclameverkoop niet afvlakt.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox