Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Roep om beperking tv-sponsoring at General Satellite News forum; Er moet een maximum worden gesteld aan de bedragen die sponsors geven aan televisieprogramma's van de publieke omroep. CDA en ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Roep om beperking tv-sponsoring
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 102607
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Roep om beperking tv-sponsoring - 16-June-2009, 13:40

Er moet een maximum worden gesteld aan de bedragen die sponsors geven aan televisieprogramma's van de publieke omroep. CDA en SP roepen minister Plasterk (Media) op met een wettelijke limiet te komen, zodat bijvoorbeeld supermarktketen C1000 niet meer heimelijk aan een kinderprogramma van de TROS kan meebetalen.

SP-Kamerlid Van Dijk vindt zoiets onacceptabel. Hij eist dat voortaan een fors deel van programmas door de publieke omroep wordt betaald. Hij denkt aan 50 of 75 procent. De rest kan met sponsoring worden aangevuld. CDA-Kamerlid Atsma heeft niet zo veel problemen met de sponsoring. "Als maar duidelijk is wie wat betaalt". Een limiet voor externe financiering lijkt hem wel goed.

Plasterk dreigt met strenge sancties tegen omroepen die zich niet aan de eigen gedragscode en de Mediawet houden. Van het Commissariaat voor de Media wil hij binnen twee weken opheldering over het gedrag van de omroepen, na publicaties over snoepreisjes op kosten van producenten. Mochten de aantijgingen kloppen, dan hangen de omroepen boetes boven het hoofd.

De voornaamste boosdoeners zijn volgens een artikel in NRC Handelsblad de TROS, die zich door supermarktketen C1000 liet betalen en BNN, waarvan voorzitter Patrick Lodiers extra inkomsten via een bv kreeg van de dvd-verkoop van het komische programma De Lama's.

Volgens BNN gaat met om een door het Commissariaat voor de Media 'goedkeurde nevenactiviteit'. De winst van het programma zou worden gebruikt voor nieuwe programma's. De TROS heeft de officile stukken van het omstreden kinderprogramma ter inzage gegeven.
Volgens Tineke Bahlmann van het Commissariaat voor de Media wordt het tijd om opnieuw naar de zelfregulering van de publieke omroep te kijken. "Het is nu te vrijblijvend. In Hilversum moet meer het besef komen dat men met geld van anderen aan het werk is."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox