Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, RTL Nederland start met vier HD-kanalen at General Satellite News forum; HD-liefhebbers kunnen het komend najaar nog meer gaan genieten van de HD-decoder. Na de aangekondigde komst van drie publieke HD-kanalen ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
RTL Nederland start met vier HD-kanalen
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104946
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
RTL Nederland start met vier HD-kanalen - 01-July-2009, 17:10

HD-liefhebbers kunnen het komend najaar nog meer gaan genieten van de HD-decoder. Na de aangekondigde komst van drie publieke HD-kanalen op 4 juli (met de Tour de France) maakt RTL Nederland nu ook aan de onduidelijkheid over toekomstige HD-kanalen een einde.

John de Jong, hoofd distributie bij RTL Nederland, maakt in een artikel in de komende editie van Totaal TV, die over twee weken in de winkels ligt, kenbaar dat de beslissing voor HD-versies van de vier zenders van RTL Nederland inmiddels genomen is. "Wij starten zoals eerder al aangekondigd is met 4 zenders tegelijk. De programmering van de bestaande RTL zenders en de HD zenders zijn gelijk. "

RTL wil snel na de zomer starten met de HD kanalen. De eindregie en de technische infrastructuur zijn inmiddels grotendeels klaar om HDTV te kunnen aanbieden. Distributeurs krijgen naast het huidige aanbod van RTL zenders ook de mogelijkheid om de beeldkwalitatief in betere 'HD-versies' van deze zenders door te geven.

Daar hangt voor de distributeur dan natuurlijk wel een prijskaartje aan. RTL zegt open te staan voor de voorstellen van distributeurs over het aanbieden van de HD zenders aan haar abonnees. John de Jong laat er geen misverstand over bestaan dat er forse investeringen door RTL zijn gedaan voor de HD kanalen. Dat ligt niet alleen in nieuwe uitzendapparatuur maar ook in aankoopkosten van buitenlandse series en films alsmede ook de Nederlandse HD producties die hoger liggen.

In het begin zijn vooral buitenlandse series en films in native HD kwaliteit op de RTL zenders te zien. Daarbij volgt RTL Nederland dezelfde strategie die SBS Broadcasting kenbaar heeft gemaakt. SBS wil als eerste de twee kanalen, NET 5 en Veronica, in HD-kwaliteit gaan aanbieden omdat op deze zenders relatief veel aangekochte buitenlandse series en films te zien zijn.

Eric Eljon van SBS maakte onlangs bekend dat SBS de intentie heeft dit najaar te willen starten met HDTV maar dat de financile onderbouwing hiervoor wel in orde moet zijn.

RTL Nederland zegt op dit moment met alle distributeurs in Nederland in onderhandeling te zien. Daaronder bevinden zich naast de kabeltelevisieaanbieders ook CanalDigitaal, Digitenne en diverse IPTV aanbieders als Tele2 en KPN onder.

UPC laat bij monde van woordvoerder Ronald Sutmuller weten dat er zowel met RTL als SBS zeer constructieve gesprekken over HDTV worden gevoerd. "Waarbij zowel wij als RTL en SBS de intentie hebben om HD groots neer te zetten". Ziggo-woordvoerder Gradus Vos sluit zich wat dat betreft aan bij de woorden van zijn UPC-collega. "Wij praten inderdaad met beide partijen over de doorgifte van HD-kanalen."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox