Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, RTL wil vrouwen laten gamen at General Satellite News forum; De duizenden vrouwen die voorheen overdag meespeelden met belspelletjes, worden vanaf dit najaar op RTL 4 verleid om computerspelletjes te ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
RTL wil vrouwen laten gamen
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 106888
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
RTL wil vrouwen laten gamen - 25-July-2009, 07:50

De duizenden vrouwen die voorheen overdag meespeelden met belspelletjes, worden vanaf dit najaar op RTL 4 verleid om computerspelletjes te spelen op internet. In het dagprogramma RTL Vandaag roepen presentatoren Manon Thomas, Esther Duller en Sander Janson de kijkers op om spellen als Sudoku, 3 op een rij, Mahjong en Memory te spelen op de nieuwe internetsite www.spelsalon.nl van het mediabedrijf.

RTL ziet in gaming de opvolger van de zeer lucratieve belspellen waarmee het eind 2007 moest stoppen na een inval van de FIOD. De fiscale opsporingsdienst vond call-tv in stijd met de wet op de kansspelen.

"Computerspellen zijn legaal", zegt RTL-topman Bert Habets. "Je kunt geen prijzen winnen, maar de spellen bieden vrouwen wel veel plezier. Terwijl ze achter hun toetsenbord aan het ganzeborden zijn kunnen ze gezellig chatten met andere vrouwen."

RTL hoopt op 100.000 unieke bezoekers in het eerste jaar. De spellen zijn in het begin gratis, maar op termijn moet voor de games worden betaald. Ook komen er 'premium- abonnementen'.

Als het concept aanslaat wordt later RTL 7 ingezet om mannen aan de race- en vechtspelletjes te krijgen. Het is nog te vroeg om te zeggen of RTL met computerspelletjes evenveel gaat verdienen als belspellen, zegt Habets. "Maar de gamingwereld groeit wel heel hard. Het is dus een prettige markt om in te stappen."

Het ministerie van Justitie vermoedt dat de plannen van RTL door de beugel kunnen. "In zijn algemeenheid geldt dat als je geen prijs kunt winnen het geen kansspel is", zegt woordvoerder Wim van der Weegen. "Maar we zullen het uiteindelijke product van RTL kritisch bekijken en beoordelen."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox