Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, RTV Oost gaat samenwerken met krant at General Satellite News forum; De directies/hoofdredacties van De Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost hebben aangekondigd te gaan samenwerken. De samenwerking beoogt versterking van ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
RTV Oost gaat samenwerken met krant
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 102636
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
RTV Oost gaat samenwerken met krant - 03-July-2009, 09:40

De directies/hoofdredacties van De Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost hebben aangekondigd te gaan samenwerken. De samenwerking beoogt versterking van nieuws- en informatievoorziening voor inwoners van Twente en de Achterhoek.

De kracht en kwaliteit van beide organisaties worden ingezet voor crossmediale producten en diensten, waarbij print, internet en radio/tv elkaar versterken. Eerdere initiatieven zoals bijvoorbeeld bij de beklimming van de Alpe d'Huez door lezers van De Twentsche Courant Tubantia en samenwerking bij de affaire van neuroloog Jansen-Steur zijn aanleiding geweest om verdere stappen te nemen.

De samenwerking kent een aantal heldere afspraken. De Twentsche Courant gaat bijvoorbeeld videobeelden van RTV-Oost gebruiken voor haar internetdiensten en De Twentsche Courant Tubantia plaatst programmagegevens van RTV-Oost in uitgebreidere vorm in haar dagblad. In de praktijk zal blijken op welke gebieden verdere samenwerking mogelijk is.

Op commercieel vlak zal de samenwerking interessante crossmediale mogelijkheden voor het bedrijfsleven bieden. De samenwerking past in de voorstellen van de commissie Brinkman om de regionale journalistiek in Nederland te versterken. Deze commissie adviseert minister Plasterk van OC&W over de innovatieve mogelijkheden van de Nederlandse pers. Intensieve samenwerking tussen regionale omroep en regionaal dagblad is een van de belangrijke aanbevelingen van de commissie.

Er is geen sprake van integratie van beide organisaties. Beide partijen blijven ook onafhankelijk over elkaar berichten. De journalistieke vrijheid staat niet ter discussie.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox