Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Sat. nieuws (dutch): at General Satellite News forum; Freesat (UK) stelt management aan 01-09-2007 - Freesat Ltd. UK heeft gisteren bekend gemaakt dat Emma Scott de managing director ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Sat. nieuws (dutch):
Old
  (#1)
elvis
Junior Member
 
elvis's Avatar
 
Offline
Posts: 4

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 5
Magic: 1 / 170
Experience: 21%

Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Join Date: Sep 2007
Age: 73
Sat. nieuws (dutch): - 01-September-2007, 19:00

Freesat (UK) stelt management aan

01-09-2007 - Freesat Ltd. UK heeft gisteren bekend gemaakt dat Emma Scott de managing director zal worden van het nieuwe satellietbedrijf Freesat. Tevens is nu ook het logo van het Britse Freesat geïntroduceerd. Vanaf oktober zal er gewerkt gaan worden aan de lancering die officieel volgend voorjaar moet plaatsvinden. Freesat zal vanaf dat moment groots in de markt gezet worden en naast zeker 200 zenders ook HDTV gaan omvatten.

Emma Scott is afkomstig van de BBC waar zij 10 jaar werkzaam was in advisering voor strategische projecten. De BBC gaat samen met ITV Freesat opzetten als alternatief voor satelietkijkers en aanvulling op het soms beperkte bereik van DVB-T (Freeview). De bedoeling is dat alle Free To Air zenders die zich op de Britse markt richten mee gaan doen evenals alle ‘Public Service Broadcasters (waaronder Channel 4) en iedereen die niet (meer) via Sky Digital wil uitzenden.

Alhoewel officieel niet op Nederland gericht zijn alle Free To Air zenders hier te ontvangen met de juiste ontvangstapparatuur die (mede) geschikt is voor de positie 28,2 graden oost waar intussen Astra 2A, Astra 2B, Astra 2C (komt vanaf 19 oost), Astra 2D (aangepaste UK-beam) en Eurobird (vlak ernaast op 28,5 oost maar ook in gebruik voor dezelfde orbitale positie).

(01-September-2007 19:01)
Entavio van start

Vanaf 1 september is Entavio van Astra een feit. Het nieuwe, vooralsnog op Duitsland gerichte betaalpakket van Astra gaat van start met een pakket van ‘Premiere Star’, waarin onder meer RTL-Living, NASN, AXN, Kabel1-Classics, Cartoon Network, MTV, Sat1-Comedy en Boomerang zijn opgenomen.

Naast de beschikbaarheid van pakketten van Premiere is het plan om meerdere zenders aan te gaan bieden voor 2 euro per maand. Ook werd bij de presentatie van Entavio nog eens benadrukt dat zenders zelf vrij zijn om te kiezen of zij gebruik willen maken van het platform.

Op dit moment zijn er nog geen Duitse ‘free-tv’zenders die al hebben aangegeven definitief tot Entavio toe te treden en dus te gaan coderen. In tegendeel: de meeste Duitse themazenders en nieuwe geplande zenders geven aan juist ongecodeerd te willen uitzenden. Het snel overschakelen van nationale zenders als RTL-TV naar een codering zou grote gevolgen hebben voor de kijkcijfers evenals voor de licenties die zij momenteel gebruiken.

De GSDZ (Gemeinsamen Stelle Digitaler Zugang) is er heel duidelijk over dat de zogenaamde ‘Grundverschlüsselung’ niet past bij een verdere digitalisering. Volgens hen heeft van de satellietkijkers in Duitsland intussen 57% de beschikbaarheid over digitale tv, waarvan maar liefst 40% via een ontvanger die uitsluitend geschikt is voor free-to-air (ongecodeerde)ontvangst. Satelliet is met 60% van het totaal aantal digitale huishoudens de leider in Duitsland op dit gebied. De GSDZ vindt digitale interactiviteit en meer mogelijkheden een goede zaak, maar raadt de commerciële zenders af hun hoofdzenders te coderen.

Last edited by elvis; 01-September-2007 at 19:01.. Reason: Automerged Doublepost
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox