Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Schadeclaims na bekijken beelden aanslag at General Satellite News forum; Kijkers van de videowebsite YouTube claimen bij de verzekeringsmaatschappij Reaal schade te hebben geleden door het bekijken van beelden en ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Schadeclaims na bekijken beelden aanslag
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 103191
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Schadeclaims na bekijken beelden aanslag - 24-July-2009, 09:30

Kijkers van de videowebsite YouTube claimen bij de verzekeringsmaatschappij Reaal schade te hebben geleden door het bekijken van beelden en filmpjes over de aanslag van Karst T. op Koninginnedag. Ook televisiekijkers hebben zich bij de maatschappij gemeld.

De verzekeraar Reaal wil niet zeggen hoeveel claims er binnen zijn gekomen en hoeveel claims van televisie- of internetkijkers daarbij zitten. "Over individuele claims doen we geen uitspraken," aldus de verzekeraar.
Volgens professor mr. A.J. Akkermans, hoogleraar privaatrecht aan de VU in Amsterdam, wordt Reaal overspoeld door mensen die zeggen gedupeerd te zijn door de aanslag. "Ik heb daarover met hen gesproken. Het zijn er volgens hen heel veel en ze gaan advies inwinnen hoe ze ermee om moeten gaan. Ze willen het in elk geval heel netjes afhandelen."
Ook bij letselschadekantoor SAP in Amersfoort hebben kijkers aangeklopt. Advocaat Jan Willem Koeleman van SAP: "Er heeft zich een aantal clinten gemeld dat het nieuws via televisie of op een andere manier hebben gezien en shockschade claimen."
Er is na de aanslag op Koninginnedag 'een soort laboratoriumproef ontstaan', zegt hoogleraar Akkermans, waarbij moet worden vastgesteld waar de grenzen liggen van het recht op shockschade.
"Er zitten ook idiote claims bij en alles wat ertussenin ligt. Waar leg je de grens? Er hebben wel een miljoen mensen naar televisie gekeken. En je vindt altijd een advocaat omdat zo'n zaak veel exposure heeft."
Directeur Jaap Smit van Slachtofferhulp Nederland vindt het 'ongepast' en 'kansloos'. "Daar is die regeling niet voor bedoeld. Hier is het einde zoek."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox