Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Speculaties overstap Paul de Leeuw at General Satellite News forum; De VARA is het komende tv-seizoen verzekerd van presentator Paul de Leeuw, die onder andere het programma Lieve Paul gaat ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Speculaties overstap Paul de Leeuw
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104764
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Speculaties overstap Paul de Leeuw - 20-July-2009, 16:10

De VARA is het komende tv-seizoen verzekerd van presentator Paul de Leeuw, die onder andere het programma Lieve Paul gaat maken. Maar voor het seizoen 2010/11 liggen alle opties nog open. Met de aanhoudende discussie over topverdieners bij de publieke omroep speculeert Quote deze maand over een eventuele overstap. "Als Paul het gevoel krijgt dat hij niet serieus wordt genomen, zou het kunnen dat hij wat anders gaat doen. Hij is wat dat betreft grillig en onafhankelijk. Uiteindelijk doet hij precies waar hij zin in heeft."

Dan zijn er twee opties: overstappen naar SBS Nederland of RTL. Bij beide commercile tv-bedrijven staan de deuren open. "Wat voor programma hij bij ons zou kunnen maken? Maakt niet uit, wat hij wil. Zolang hij maar in zijn autootje naar ons toe komt rijden", zegt NET 5-programmaleider Karin de Groot.

Aan Erland Galjaard van RTL 4 wordt gevraagd of de zender inderdaad het dubbele wil neertellen voor De Leeuw, wat naar schatting uitkomt op minstens 1,3 miljoen euro. "Nou, ook bij ons groeien de bomen niet meer tot in de hemel hoor", zegt de programmadirecteur in het maandblad. "Fons is altijd redelijk makkelijk geweest in het geven van hoge contracten, maar in zijn tijd begon Talpa aan de deur te rammelen. Er is toen een effect geweest dat je ook in de voetbalwereld zag. Middelmatige spelers gingen opeens het dubbele verdienen, uit angst dat ze anders misschien weg zouden lopen. Zeker, Paul zou bij ons veel meer kunnen verdienen dan bij de Vara, maar het dubbele klopt niet."

Quote-journalist Paul van Riessen interpreteert die uitspraak overigens als tactiek. "Het lijkt erop dat Galjaard, die onlangs te horen kreeg dat zijn RTL zon 20 procent moet bezuinigen, met deze uitspraak vooral wil voorkomen dat andere sterren uit zijn stal om loonsverhoging komen zeuren."

In het verhaal wordt Paul de Leeuw vooral neergezet als de machtigste man van Hilversum die maar wat graag zijn zin doordrijft. Als enige VARA-presentator mag hij namelijk uitstapjes maken bij andere omroepen. Verder durven maar weinig topmensen binnen de Nederlandse Publieke Omroep hem van tegenspraak te voorzien. En De Leeuw heeft allerlei zakelijk gunstige constructies in zijn contract laten opnemen, zoals het zichzelf laten inhuren via een BV. Ook worden veel programmas van Paul opgenomen in zijn eigen Studio C. Quote: "Studio C is twee keer zo duur als Studio 31. Het is op zijn zachtst gezegd merkwaardig dat de dames en heren politici roepen dat die paar ton salaris schandelijk is, maar dat je ze hier niet over hoort."

Quote beredeneert verder dat De Leeuw niet alleen iedereen in publiek Hilversum de baas is, ook commercile concurrenten is hij te slim af. Productiehuis Eva Media heeft een financile injectie gekregen van Joop van den Ende, tevens raadgever. Mede daardoor heeft Eva Media de opdracht gekregen om Waar Is Elvis? te maken voor RTL 4, terwijl dit anders naar Eyeworks was gegaan, het productiehuis dat ook is gesteund door Van den Ende.

NPO-directeur Gerard Timmer kan zich wel voorstellen dat De Leeuw ooit het publieke nest verlaat. "Bijvoorbeeld als wij zijn ambities in de publieke omgeving niet meer kunnen waarmaken, dat hij bijvoorbeeld niet de ruimte krijgt die hij wil."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox