Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, 'Tijd voor meer vrouwen in de media' at General Satellite News forum; Driekwart van de Nederlanders vindt dat het tijd is dat er meer vrouwen in de media aan het woord worden ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
'Tijd voor meer vrouwen in de media'
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104752
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
'Tijd voor meer vrouwen in de media' - 30-June-2009, 11:10

Driekwart van de Nederlanders vindt dat het tijd is dat er meer vrouwen in de media aan het woord worden gelaten. Dat blijkt uit onderzoek van de website Vrouwenindemedia.nl onder 1.100 mannen en vrouwen. Het merendeel vindt bovendien dat vrouwen te eenzijdig worden benaderd in de media. Mannen worden vijf keer vaker dan vrouwen aan het woord gelaten in de media.

Volgens de ondervraagden ligt het probleem gedeeltelijk bij de vrouwen zelf. Vrouwen zijn vaak te bescheiden (31,8 procent) of niet zichtbaar genoeg (24,1 procent). "Dit heeft natuurlijk alles met elkaar te maken. Veel vrouwen moeten zich er nog bewust van worden dat bescheidenheid zakelijk gezien een onhandige eigenschap is", zegt Liduine Thomas van Vrouwenindemedia.nl.

Uit het onderzoek blijkt dat men evenveel waarde hecht aan de mening van een man als aan die van een vrouw. 95 Procent van de ondervraagden geeft aan dat het niet uitmaakt of er een man of een vrouw aan het woord is, maar dat het gaat om de expertise van de persoon over het betreffende onderwerp.

Journalisten en redacties kunnen volgens het onderzoek ook bijdragen aan een betere vertegenwoordiging van vrouwen. Ruim 36 procent van de ondervraagden geeft aan dat de media minder gebruik moeten maken van standaard bronnenlijstjes. "Redacties kunnen hun vakkundigheid vergroten door beter te zoeken en vrouwen in deze zoektocht mee te nemen. Opvallend genoeg vindt ruim een derde van de 500 redactieleden en journalisten die aan het onderzoek deelnamen zelf ook dat ze verder moeten kijken dan de standaard bronnenlijstjes. Een kwart van hen geeft toe dat de media te weinig tijd nemen om op zoek te gaan naar deskundige vrouwen", aldus Janneke Boer.

Vrouwenindemedia.nl is ontwikkeld om de zoektocht van redacties en journalisten te vergemakkelijken. De website groeit dagelijks met profielen van vrouwelijke deskundigen die hun expertise beschikbaar stellen voor de media. Journalisten en redacties kunnen met behulp van een zoekfunctie zoeken naar het juiste profiel.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox