Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Tv-zenders creatief de zomer door? at General Satellite News forum; Een zomer zonder grote sportevenementen is ideaal om nieuwe programmas en gezichten te testen. Wordt het herhaalseizoen dan toch nog ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Tv-zenders creatief de zomer door?
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104816
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Tv-zenders creatief de zomer door? - 09-June-2009, 09:40

Een zomer zonder grote sportevenementen is ideaal om nieuwe programmas en gezichten te testen. Wordt het herhaalseizoen dan toch nog leuk?

De grote gaten in het tv-schema vallen ook deze zomer in de vooravond en late avond. Maar waar Pauw & Witteman zich inmiddels heel aardig laten vervangen door Knevel en Van den Brink, leidt de vervanging van Matthijs van Nieuwkerk tot hoofdbrekens.

Zo verslikten Isolde Hallensleben en Leon Verdonschot zich in 2007 dubbelop in de presentatie van achtereenvolgens Wat Heet en Wat Nu?! Ook de meningenparade in Joost Karhofs Triana en een dagelijkse sportquiz van Jack van Gelder belandden onopgemerkt in het omroeparchief.

Kijkcijfers gehalveerd
Sinds vorige week is er dan De Zomer Draait Door. Een DWDD-kopie, maar dan met dubbelpresentatie. De bij LLiNK ontslagen Froukje Jansen presenteert elke dag, met de ene dag acteur Waldemar Torenstra en de andere dag Net 5-presentator Art Rooijakkers aan haar zijde. De meningen tot nu toe zijn verdeeld, en de kijkcijfers halveerden.

Voor een hele zomer doordraaien krijgt het drietal echter de kans niet, want eind juli staat Harm Edens klaar, die vanaf dat moment het uurtje namens de NCRV mag invullen. Edens spreekt in On Air met bekende gasten over de actualiteit van de dag. De uitzendlocatie is wl bijzonder: Lounge 2 op Schiphol. Ook schuiven reizigers aan tafel die vertellen over hun bijzondere activiteiten in het buitenland. Wordt dit dan de vaste zomerse opvulling van de DWDD-vakantie?

Herhalen, herhalen, herhalen
Bij de commercilen gaan deze zomer de entertainende vooravondprogrammas als RTL Boulevard en SBS Shownieuws gewoon door. Vorig jaar werd Boulevard nog vervangen door het kookmagazine Wie is de Chef?, dat onverwacht uitgroeide tot een instant tv-hit. Het mocht na de zomer gelijk door bij RTL 5, waar het inmiddels een vaste waarde in de vooravond is geworden. Het is n van de weinige voorbeelden waarbij een zomervervanger wel uitgroeit tot een succes.

RTL grijpt de vakantie van Goede Tijden, Slechte Tijden daarom dit jaar aan voor de introductie van Ik Kom Bij Je Eten. Daarin trekken 'RTL-sterren' door het land om bij bekende en onbekende Nederlanders aan te schuiven. RTL vult haar vier zenders verder vooral met herhalingen. Vanaf juli zijn alleen op woensdagavond nieuwe buitenlandse - tv-reeksen te zien, namelijk Werk Aan De Woning en Secret Millionaire. Ook bij de SBS-zenders staat tot half augustus weinig nieuws op het programma. Immers, het geld wordt gepompt in de programmering voor het najaar, wanneer de meeste mensen thuis zijn.

Blootgewoon
Voor nieuwe, creatieve programmas moeten we deze zomer dus vooral bij de publieken zijn. Zo komt de KRO vanaf 30 juli met het gewaagde Blootgewoon. Hierin poseren liefst tien groepen naakt voor de camera van een topfotograaf. Niet uit exhibitionisme, maar uit pure goodwill. Een vakjury en de kijkers bepalen welke fotos op een kalender komen. De opbrengsten van die kalender zijn voor het goede doel.

De NCRV stuurt Caroline Tensen vanaf 15 juni op pad in het nieuwe Familieberichten. De verhalen achter de rouwadvertenties, de geboorte- en huwelijksaankondigingen, ronkt de omroep. Een ander soort zoektocht is vanaf half juli te volgen bij de RVU en MAX in Operatie van der Most. Ondernemer Hennie van der Most gaat in zes afleveringen op pad om ondernemers te helpen die moeten vechten om hun bedrijf overeind te houden. Recessie-tv doet het immers goed.

Gooise Mannen
Toch blijft de camera ook gericht op Nederlanders die het nog wel goed hebben. De KRO doet dat met Gooise Mannen. De omroep belooft een ' onthullende documentaire' over jonge, rijke mannen; 23 juli op Nederland 3. Onder meer deze vraag zal worden behandeld: Wil je nog wel vrouw worden van een Gooise man als je weet hoe die werkelijk in elkaar steekt?

De prinsessen van onze koninklijke familie hoeven daar niet meer over na te denken. De voormalige burgermeisjes worden acht weken lang gevolgd door presentatrice Jetske van den Elsen in NCRVs Dames van Oranje. Hoe is hun leven veranderd?

Minst creatief
Niet nieuw, vaak gekopieerd, maar nooit gevenaard is het programma met het sterkste vakantiegevoel en het minst creatieve format: VPROs Zomergasten. Diverse bekende Nederlanders stellen hun perfecte televisieavond samen aan de hand van hun favoriete fragmenten. Het gaat ook dit jaar weer gebeuren, ditmaal met Opzij-hoofdredacteur Margriet van der Linden als gastvrouw.

Begin juli wordt bekend gemaakt wie er tijdens de 22ste editie mogen aanschuiven, vanaf zondagavond 26 juli is het vertrouwde resultaat te zien.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox