Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, VARA brengt website Blikvoer.tv naar tv at General Satellite News forum; Het internetdomein van de VARA trekt 4,7 miljoen unieke dagelijkse bezoekers op maandbasis. Daarmee heeft de omroep een ruime voorsprong ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
VARA brengt website Blikvoer.tv naar tv
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104794
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
VARA brengt website Blikvoer.tv naar tv - 09-August-2009, 21:41

Het internetdomein van de VARA trekt 4,7 miljoen unieke dagelijkse bezoekers op maandbasis. Daarmee heeft de omroep een ruime voorsprong op andere ledengebonden omroepen. De VPRO volgt met 2,5 miljoen en de TROS met 2,2 miljoen. Op het terrein van crossmediaal werken werpt de aanpak van de VARA zichtbaar vruchten af. Dat blijkt uit een gesprek met hoofd Nieuwe Media Edwin Valent in het blad voor omroepmedewerkers Spreek'buis.

De afdeling Nieuwe Media van de VARA zit bepaald niet stil. In september volgt de vernieuwde versie van de Kassa-website en er komt een nieuwe site met biografien van coryfeen uit de VARA-geschiedenis, zoals Willem Ruis. Er wordt gewerkt aan een iPhone-applicatie die dagelijks een samenvatting van De Wereld Draait Door in video toont. Ook ledenbinding krijgt aandacht. Valent: "We komen met Mijnvara.nl om leden iets extras mee te geven. Ze kunnen daar hun email nieuwsbrieven beheren, hun favoriete video's opslaan en ze krijgen de mogelijkheid om pilots van nog niet uitgezonden programmas te bekijken. Als we zeggen dat we Verschillig zijn moeten we dat natuurlijk wel concreet maken!"

De in februari gelanceerde website Blikvoer.tv krijgt een vervolg op televisie. "Daar kunnen sitebezoekers zelf filmpjes op zetten en in het forum kunnen ze via hun webcam reageren. Blikvoer is ht online video debatportal voor jongeren. Bezoekers kunnen in video reageren op reportages die onze redactie maakt in samenwerking met partijen zoals Sense en 3FM. We mogen dit nu al een succes noemen. Een uitdaging blijft wel dat we de verhouding tussen videoreacties en tekstreacties moeten veranderen. Nu wordt er meer in tekst gereageerd dan in bewegend beeld. Maar daar gaat de tv-uitzending vast verandering in brengen."

"In het kader van de Week van de Vernieuwing, een mooi initiatief van netmanager Roek Lips, kunnen we Blikvoer nu vertalen in een televisieprogramma. Dat vind ik prachtig. Giel Beelen gaat het presenteren. Mooi dat hij ook zo gelooft in ons concept. In het live uitgezonden tv-programma is steeds een centraal thema met een voorstander en een tegenstander. Kijkers kunnen via de site, Twitter of Hyves reageren. Videoreacties worden soms zelfs in het tv-programma verwerkt. Digitale media inzetten voor live-tv fascineert mij altijd al en ik hoop, wat dit programma betreft, dat het niet bij een experiment blijft, maar dat het permanent in de programmering van Nederland 3 wordt opgenomen. Dus allemaal kijken vanaf 31 augustus!"


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox