Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Voorstel over omroepsalarissen valt verkeerd at General Satellite News forum; De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een voorstel gedaan aan minister Ronald Plasterk (Media) om televisiepresentatoren in het vervolg niet ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Voorstel over omroepsalarissen valt verkeerd
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104766
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Voorstel over omroepsalarissen valt verkeerd - 17-June-2009, 08:00

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een voorstel gedaan aan minister Ronald Plasterk (Media) om televisiepresentatoren in het vervolg niet meer te laten verdienen dan 240.000 euro per jaar. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dit bedrag te hoog en is hier bij voorbaat op tegen, liet Kamerlid Joop Atsma van de grootste coalitiepartij CDA dinsdag weten.

De NPO is in onderhandeling met Plasterk over een nieuwe beloningsnorm voor presentatoren. De NPO stelt de minister voor om presentatoren maximaal 240.000 euro te laten verdienen en voor enkele toppresentatoren als bijvoorbeeld Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk een uitzondering te maken. Plasterk stuurt op korte termijn zijn eigen voorstel naar de Tweede Kamer, die zich reeds roert.

"We zijn tegen een norm van 240.000 euro. Wij gaan voor de Balkenende-norm, zoals die ook geldt voor de zorg en het onderwijs. Het voorstel waar de publieke omroep nu mee komt ligt 30 procent hoger. Dat is onverstandig", zegt Atsma. Over uitschieters naar boven voor toppresentatoren valt met de Kamer wel te praten. "Maar neem dan de Balkenende-norm als uitgangspunt."

De minister heeft eerder aangegeven niet te voelen voor torenhoge uitzonderingen. "Je moet niet n een hogere grens n weer een uitzondering maken", zei Plasterk eind mei. Hij reageerde destijds op het betoog van Henk Hagoort, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, die ervoor pleitte dat toppresentatoren veel meer mogen verdienen dan de Balkenende-norm, omdat sterren hun salaris waard zijn. Plasterk heeft meermalen gezegd dat de hoogste omroepsalarissen wat hem betreft "in de buurt van de twee ton" moeten blijven.

De discussie over de hoogte van de omroepsalarissen barstte vorige maand los toen uit het jaarverslag van de VARA bleek dat de omroep vijf presentatoren in dienst heeft die tussen de 195.024 en 417.796 euro per jaar verdienen. Dat leidde onder meer tot Kamervragen van de SP.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox