Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, VPRO nuanceert kritiek van NPS at General Satellite News forum; De VPRO vindt niet per definitie dat de omroep heeft meegewerkt aan een daling van inkomsten van de NPS. De ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
VPRO nuanceert kritiek van NPS
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 102606
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
VPRO nuanceert kritiek van NPS - 04-July-2009, 16:30

De VPRO vindt niet per definitie dat de omroep heeft meegewerkt aan een daling van inkomsten van de NPS. De zaken zijn nu juist eerlijker georganiseerd, zo schrijft de VPRO in een schriftelijke reactie aan Televizier.nl. Volgens een bericht in De Volkskrant zou NPS-directeur Joop Daalmeijer het 'onzuiver' genoemd hebben dat de NPS door toedoen van de VPRO en VARA, omroepen die het pand delen met de NPS, minder geld te besteden zou krijgen.

In een memo aan NPS-medewerkers zou hij geschreven hebben dat de NPS wordt 'afgeserveerd door de collega's waarmee we gebouwen, broodjes bal, programma's en soms zelfs vriendschap delen'.

In een eigen reactie schrijft de VPRO:
"Het effect is niet dat VARA en VPRO nu meer geld krijgen. Door dit te beweren wordt een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Elke omroep krijgt per jaar een garantie voor 70 procent van het jaarbudget, het zogenaamde garantiebudget. De rest moet elke omroep bijverdienen door programmavoorstellen in te dienen bij de netmanagers van de publieke omroep. Die bepalen welke programmas worden uitgezonden."

"Hoe meer voorstellen door de netmanagers worden gehonoreerd, hoe meer geld een omroep krijgt. Daarmee kan een omroep zijn jaarbudget om programmas te maken opschroeven en flink boven de 100 procent uitkomen. Hierin is de NPS al jaren succesvol."
"Met het amendement op de Mediawet, waarmee de Tweede Kamer dinsdag akkoord ging, wordt het garantiebudget van de NPS nu niet langer gekoppeld aan dat van de grootste ledengebonden A-omroep (TROS), maar aan het gemiddelde van alle A-omroepen. Hiermee wordt de NPS gelijk gesteld aan de andere A-omroepen."

"Dit betekent niet, zoals nu wordt gesuggereerd, dat de andere omroepen per definitie 200.000 euro extra krijgen ten koste van de NPS. Dat geld gaat in de pot waaruit gehonoreerde programmavoorstellen worden betaald aan alle omroepen."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox