Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Vraagtekens bij groter bereik FunX at General Satellite News forum; In de Tweede Kamer klonk woensdag kritiek op het plan om jongerenzender FunX meer ruimte te geven op de radio. ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Vraagtekens bij groter bereik FunX
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104801
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Vraagtekens bij groter bereik FunX - 02-July-2009, 09:10

In de Tweede Kamer klonk woensdag kritiek op het plan om jongerenzender FunX meer ruimte te geven op de radio. FunX zendt nu alleen uit in de vier grote steden, maar per 2011 moeten de programma's in dertig grotere steden zijn te beluisteren. Benut daar geen kostbare frequenties voor, vonden CDA en PVV. Vooral niet omdat "lokaal en regionaal andere zenders tekortkomen", meent Joop Atsma (CDA) die stelde dat FunX zich toch ook meer wil richten op internet.

Het besluit van staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) om de vergunningen voor de FM-frequenties niet te veilen maar te verlengen, werd gemengd ontvangen. Heemskerk kreeg bijval en kritiek. Zo vragen Kees Vendrik (GroenLinks) en Martin Bosma (PVV) zich af of het besluit juridisch wel stand houdt. Als voorwaarde om de vergunningen te verlengen eist Heemskerk dat wordt genvesteerd in digitale radio. Vendrik heeft z'n twijfels over deze 'deal'. "Kan dit wel, de bestaande partijen dit gunnen in ruil voor investeringen in digitale radio? Insiders hoeven nu niet te vechten voor hun plek."

Maar Heemskerk ziet dat anders en stelt dat ook in deze opzet nieuwkomers zich wel degelijk een plaatsje kunnen verwerven. Hij gaf aan dat ook de AM-zenders hun vergunning kunnen verlengen door in digitale radio te investeren. "Als ze niet willen, is het over en wordt de zenderruimte opnieuw verdeeld. Wie niet digitaliseert komt niet in aanmerking voor verlenging."

Ook omtrent de omschakeling naar digitale radio, bleek woensdag niet alles duidelijk. Volgens de staatssecretaris is er geen "in beton gegoten datum" waarop analoge radio eruit gaat en kunnen beide technieken best geruime tijd naast elkaar bestaan. "Op deze manier hebben we het beste van twee werelden". In 2015 moet digitale radio in zeker 80 procent van Nederland zijn te ontvangen, per 2016 moet in zeker 50 procent van de huishoudens zo'n ontvanger staan.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox