Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Wakker Nederland verandert naam in WNL at General Satellite News forum; De nieuwe omroep Wakker Nederland, een initiatief van De Telegraaf, gaat WNL heten. Dat heeft omroepvoorzitter Fons van Westerloo woensdag ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Wakker Nederland verandert naam in WNL
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 104758
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Wakker Nederland verandert naam in WNL - 22-July-2009, 18:50

De nieuwe omroep Wakker Nederland, een initiatief van De Telegraaf, gaat WNL heten. Dat heeft omroepvoorzitter Fons van Westerloo woensdag laten weten in het Radio 1-programma Lunch. Publieke omroepen mogen geen banden hebben met commercile organisaties en met de naamsverandering wil Van Westerloo de aanvankelijke relatie met De Telegraaf minder duidelijk laten zien. "Ik heb ook even gedacht om het een hele andere naam te geven, maar dat werd het niet", vertelt hij.

De band met De Telegraaf, ook wel 'de krant van wakker Nederland', moet volgens Van Westerloo compleet verdwijnen. "Die gaat echt helemaal weg. Dat kan niet anders, want anders kun je geen zendmachtiging krijgen. Je mag wel samenwerken met andere media. Dat doen de KRO of de NCRV ook. Maar er mag geen formele band zijn tussen een krant en een publieke omroep. Het wordt niet het kleine broertje van De Telegraaf. Het kantoor zit ook niet meer bij De Telegraaf, maar nu in Amsterdam naast SBS. De Telegraaf gaat niet vertellen wat er moet gebeuren."

Volgens Van Westerloo onthoudt de kijker niet dat WNL eigenlijk voor Wakker Nederland staat. "Het helpt wel degelijk. Van BNN weet ook niemand dat het Bart's News Network heet. Op den duur is het gewoon WNL. Ik heb even gedacht om het een hele andere naam te geven, maar dan denken de luisteraars dat zich weer een nieuwe omroep heeft aangemeld. Dat is ook overdreven."

WNL wil vooral opinie en debat terugbrengen bij de publieke omroep. "We zijn in ieder geval van plan om het commentaar weer terug te brengen. We willen opinie en debat stimuleren. Je ziet dat actualiteitenrubrieken altijd andere mensen om commentaar vragen, maar nooit zeggen wat ze zelf vinden. En ook cultuur is heel goed vertegenwoordigd. Je krijgt als aspirant-omroep twee uur zendtijd op tv en negen uur radio. Er wordt verlangd dat je een redelijk compleet programma maakt."

Ondernemers en ondernemende mensen vormen de doelgroep van WNL. Het wegkapen van Harry Mens bij RTL 7 is volgens Van Westerloo niet aan de orde. "Die zit bij de commercilen en heeft een bepaald systeem bedacht. Hij doet heel goed werk voor RTL, maar het type programmering dat hij maakt, waarin je moet inkopen om erin te komen, zou bij de publieke omroep ondenkbaar zijn."

Verder is het de bedoeling dat er geen topsalarissen betaald worden bij WNL. "Er zal bij Wakker Nederland niemand meer verdienen dan de algemeen directeur en die zal ook aanzienlijk minder verdienen dan de Balkenende-norm. 181.000 euro is voor 99 procent van de bevolking onhaalbaar. Een ton is ook heel mooi."


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox