Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > General Discussions > General Satellite News > Latest Satellite News (Dutch)

Latest Satellite News (Dutch) Discussion, Weesie: 'GeenStijl is te hard voor PowNed' at General Satellite News forum; "Powned neemt niet de GeenStijl-huisstijl aan." Dat zei PowNed-oprichter Dominique Weesie gisteren op het Mediapark Jaarcongres tegen Broadcast Magazine: "Die ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Weesie: 'GeenStijl is te hard voor PowNed'
Old
  (#1)
Bacteria
Administrator
 
Bacteria's Avatar
 
Offline
Posts: 96,015

Level: 124 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 4638 / 4638
Magic: 32005 / 105613
Experience: 68%

Thanks: 1,107
Thanked 5,578 Times in 1,419 Posts
Join Date: Oct 2006
Age: 37
Weesie: 'GeenStijl is te hard voor PowNed' - 24-June-2009, 13:20

"Powned neemt niet de GeenStijl-huisstijl aan." Dat zei PowNed-oprichter Dominique Weesie gisteren op het Mediapark Jaarcongres tegen Broadcast Magazine: "Die stijl is te hard voor tv, dat kun je niet n op n doorvertalen. Sommige mensen schakelen ons weer gelijk aan Wilders-adepten, zonder te weten wat we doen. Daar hebben we tot nu toe schijt aan gehad met GeenStijl, maar tv maken is toch anders."

Weesie, voorheen van GeenStijl, was naast minister Plasterk en staatssecretaris Heemskerk n van de sprekers op de tweede editie van het jaarlijkse mediacongres in Hilversum.

Goede tv
"Waarin wij verschillen met andere omroepen is onze kennis op internetgebied. We laten zien dat tv maken goedkoper kan. Neem Uruzgan, vier man hebben daar items op locatie over gemaakt. Het is inhoudelijk niet te vergelijken en ook al is het een ander programma, maar Pauw & Witteman sturen twintig tot vijfentwintig man. Toch kun je met minder mensen ook goede tv maken. Wij zijn gewend om met kleinere budgetten te werken."
Wat heeft PowNed eigenlijk voor op de andere omroepen? "De achterban. De vraag is of we ze al in de voorfase moeten betrekken. En hoe we dat dan gaan doen. Zelf ben ik ook benieuwd wat er zal gebeuren zodra we op tv uitzenden."

Favoriet
PowNed heeft met de zendercordinator afgesproken haar televisieprogrammas op internet te starten. "Dat is onze proeftuin voor al onze programmas. Op internet kunnen we snel zien of de ideen aanslaan en wat de eventuele kritiek is."
GeenStijl en de website van PowNed sluiten elkaar volgens de oprichter niet uit: "De netwerkgeneratie zit op meerdere sites tegelijkertijd. Ze hebben een aantal sites die ze checken en dan krijgen ze er in de lijst gewoon n favoriet bij."

Mediarevolutie
Weesies doel met PowNed is een gat aan te boren in het publieke bestel, want volgens hem wordt "de netwerkgeneratie helemaal niet begrepen door de traditionele media." Naar eigen zeggen is PowNed de enige partij in omroepland die zich realiseert dat zich nu de grootste culturele revolutie sinds de jaren zestig van de vorige eeuw afspeelt. "Deze mediarevolutie gaat niet over techniek. Want die is er gewoon. Belangrijker is het veranderende gedrag door die techniek. Mensen gaan hun eigen waarheid zoeken."

Eigen platform
Een veel voorkomende vooroordeel van de GeenStijl-achterban is dat het hier om anonieme puisterige 16-jarige lafbekjes gaat, vertelt Weesie op het congres. "De netwerkgeneratie is jong, 18 tot 40 jaar, hoog opgeleid en sterk in politiek genteresseerd, maar niet te vangen in een politieke stroming. Verder is ze actief lid van de informatiemaatschappij, denkt ze in beeld, scherpen ze hun opinies aan elkaar en hebben honger naar de actualiteit. Ook voelen ze zich niet serieus genomen door de oude media", aldus Weesie. Daarom zijn ze volgens de PowNed-voorman niet onder te brengen in sociaaldemografische netwerken, maar verdienen zij een eigen platform.


Regards,

www.eurocardsharing.com
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum JumpECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox