Eurocardsharing

Go Back   Eurocardsharing > Sharing receivers > Technomate > Tutorials

Tutorials Discussion, TM6900 Super now has LAN sharing at Technomate forum; I have a 6900 super and have managed to share successfully. I am currently with a paid server and I ...

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Shared Successfully
Old
  (#21)
technomate6900hdsuper
Junior Member
 
technomate6900hdsuper's Avatar
 
Offline
Posts: 2

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 18
Experience: 2%

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Oct 2008
Thumbs up Shared Successfully - 02-December-2008, 23:36

I have a 6900 super and have managed to share successfully.

I am currently with a paid server and I can clear:

JSC 7e
Orbit
Csat (seca2)
Csat full (Viaccess3)
Csat foot+
Cyfra+ (+hd)
Sky Uk full (+hd) +Setanta Sport ( break up of picture)
Sky italia (break up of picture)
Sky italia NDS3 (break up)
Euro1080 (Astra1E)
NTV 36E
TVV + Canal Digitaal
Dorcel + sex view (+HD)
ART Arabesque
TotalTV
MCT + redlight
Orbit full (+PPV)
ITV Partner
CS Link
TPS
Viasat
D+ (seca3)
JSC
DigitALB + Canal Digital (+HD)
NOVA full + Bulsatcom+Showtime arabia (+ppv) + Pehla + Orbit
Polsat
DigiTV
Premiere (choppy)

I have spoken to techie at Technomate and he says that "all functions" of the last patch should be working ok ? When i asked him what he meant he mentioned it was more than his job was worth.

I wish the box used cccam instead *-(

good luck
   
Reply With Quote
Old
  (#22)
tg555
Junior Member
 
tg555's Avatar
 
Offline
Posts: 6

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 11
Magic: 2 / 318
Experience: 47%

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Nov 2008
03-December-2008, 23:00

It is very interesting what you write technomate6900hdsuper. Could you confirm that you can watch by sharing on TM6900 polsat, premiere and D+ (all in Nagra3) because i couldnt do it on my TM6900 despite paid server (polsat)? I thought that it was soft problem but now i'm confused, regard
   
Reply With Quote
Sponsored Links
I have a very stable image with this packages for my tm6900HD SUPER
Old
  (#23)
wolftje
Junior Member
 
wolftje's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 873
Experience: 12%

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2007
I have a very stable image with this packages for my tm6900HD SUPER - 09-December-2008, 12:52

I Already put a lot of time in this and on some forums I could not even talk about this, they even banned me for it. I want to start posting my findings here.

MY SETUP :
DM600PVR which is running :
Gbox2.1B (Hacked version 2048 Cards)&Mgcamd + CCcam latest + MPCS(NEWCAMD Bridge with Gbox for the TM6900HD)

This all runs on 1 Dreambox.(I'm an informatic Guy and i happen to know Linux Well). It is running smooth and stable.

Can I post my findings in this topic ?

Tv vlaanderen FULL working on ASTRA 19.2E SECA , 100% stable
Canal Digitaal NL FULL working on ASTRA 19.2E SECA , 100% stable
DIgital + on ASTRA 19.2E nagra3, 80% stable,
>>> problem with timing, UPDATE KEY should be <3000ms, ONLY DIST2 !
Digital + Nordic Network THOR 1W Conax, 100% Stable
SEXVIEW / MCT on HOTBIRD 13E, VIACCESS /SECA, 100% Stable

My TM6900HD uses the GBOX codes via MPCS bridge. It works very well.
NDS / SLY is not working on 28,2E, i cannot find how to get the caid / Keys over to my tm6900 via mpcs
CAID : 0961 000000


2x Local, Tvvl Tlsat / DM7020HD / DM500HD

Last edited by wolftje; 09-December-2008 at 14:15..
   
Reply With Quote
Old
  (#24)
tg555
Junior Member
 
tg555's Avatar
 
Offline
Posts: 6

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 11
Magic: 2 / 318
Experience: 47%

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Join Date: Nov 2008
10-December-2008, 00:01

thanks for information, i still waiting for new patch to polsat(n3) (in shar..) it is confused for me that d+ working fine with yours tm6900, because in my tm no chance. So now i hope soft people will give us a great gift because box is worth of it.
   
Reply With Quote
Nagravision Setup
Old
  (#25)
wolftje
Junior Member
 
wolftje's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 873
Experience: 12%

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2007
Nagravision Setup - 10-December-2008, 10:56

When you connect towards a Newcamd Server.
There is for every different encryption a specifiek Port to use.
An example :
In my home I configured MPCS as a Newcamd Bridge Towards Gbox
The ports are configured like this for the moment
Port = [email protected]:0000,006A,006C,0080,0081,0084;[email protected] 0:0000,020910,024400,023B00,025100;[email protected]:0000 ,4106;[email protected]:000000;[email protected]:000000,0506,00C 0;

Port 50000 = Tv Vlaanderen & Nederland Digitaal & Some French Channel Stuff on ASTRA 19,2E
Port 50001 = SEXVIEW & MCT on Hotbird 13E
Port 50002 = Digital+ on ASTRA19,2 (TAQUILLA)
Port 50003 = CONAX, DIgital Nordic on THOR 1W
Port 50004 = Should be SKY NDS on 28,2E but it doesnt work ....

If anyone can help me with SKY NDS ?

For your problem, you should connect towards the specifiek port on the PAID SERVER.


2x Local, Tvvl Tlsat / DM7020HD / DM500HD
   
Reply With Quote
Old
  (#26)
dodgybob
Junior Member
 
dodgybob's Avatar
 
Offline
Posts: 1

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 0
Experience: 0%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Dec 2008
11-December-2008, 01:13

@wolftje: What do you mean a GBox MPCS bridge?

I'm planning to get a TM6900 HD Super box and was considering sharing some of my local cards (Deepam TV, Ayngaran TV and some other random Tamil stuff my mum subscribes to). I know you can connect directly to NewCamd servers from the TM6900 but I didn't know that you could get it to work with GBox. I have a spare linux box I can play around with that can support a GBox server. What do I need to do to get an "MPCS bridge" hooked up?

Any information or even pointers to searches would be useful. Google doesn't understand what MPCS is!

Any help will be greatly appreciated.

BTW - my first post so I'm a noob! Please consider that before verbally destroying me - Also COol forum
   
Reply With Quote
Gbox Mpcs Bridge For Newcamd Tm6900hd Super
Old
  (#27)
wolftje
Junior Member
 
wolftje's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 873
Experience: 12%

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2007
Gbox Mpcs Bridge For Newcamd Tm6900hd Super - 11-December-2008, 12:10

Lets start :
You will need this software & Hardware :
1. mpcs0.9d.sh4.rar
2. An already working gbox version & good insight into the configuration of Gbox & D-LINES. In my Case it is a Dreambox PVR600
3. A Minimum understanding of CAID & Encryption
Like Polsat uses : Nagra3
Like Tv Vlaanderen & Nederland Digitaal use : SECA CAID 0100 ASTRA 19.2
Like Sky uses : NDS CAID 0961 ASTRA 28,2E
etc ....
You can find this information in the file /var/keys/ident.info used by Gbox
4. Of course a Network, and a fixed IP address for your technomate 6900HD SUPER
5. DreamBox Control Center, to put the files in the right directory and to change your attributes settings.

MPCS will let you share Gbox 'KEY-Codes' towards a newcamd client, in this case the Technomate 6900HD SUPER.

Installing MPCS :
You will have to copy this files
into /var/tuxbox/config on your Dreambox.

mpcs.ac
mpcs.cert
mpcs.conf
mpcs.guess
mpcs.ird
mpcs.server
mpcs.services
mpcs.srvid
mpcs.user
shellexec.conf

Don't forget to change the attributes into 644 so that we can read the files !!!

And

put mpcs-0.9d-gbx-Beta5.3-sh4-linux into the Directory /var/bin/ And
rename into mpcs
Don't forget to change the attributes into 755 so that we can execute this file !!!

------------------------------------------------------
Now, we will make an user & pass by editing the file
mpcs.user, only >> THIS INFO << is needed

>>
[account]
User = test
Pwd = test
Group = 1
<<

------------------------------------------------------

Now, we will configure the connection between GBOX and MPCS
by editing the file mpcs.server, only >> THIS INFO << is needed.
Lets presume your dreambox has the IP : 192.168.100.50
and
Gbox is listening for UDP connections on port 6666
and
MPCS will be listening(emulating Gbox) on port 9999 with an unique password: ABCACB4D ( see also mpcs.conf)
and
MPCS will access the running GBOX which you provide when exchanging a D-LINE with someone Else
Look into /var/keys/cwshare.cfg
#D: { FAKEHOST.dyndns.org { XXXX 9999 { AAACCD98 { A3 A3 }}}}

>>
[reader]
Label = server
Protocol = gbox
Device = 192.168.100.50,6666,9999
Account = 192.168.100.50,AAACCD98
Fallback = 0
CAID = 0000&000000
Group = 1
<<

------------------------------------------------------

Now, we will configure the connection between GBOX and MPCS
by editing the file mpcs.conf, only >> THIS INFO << is needed.
so that GBOX & MPCS kan work together. MPCS acts like a proxy and emulates a GBOX server. Of course MPCS cannot give anything to your running Gbox. It is only a "take" connection, no giving :).

>>

[global]

Nice = -1

#LogFile = /dev/tty
ClientTimeout = 4
LogFile = stdout
Level = 15
CacheDelay = 0

[newcamd]
Key = 0102030405060708091011121314
Port = [email protected]:0000,006A,006C,0080,0081,0084;[email protected] 0:0000,020910,024400,023B00,025100;[email protected]:0000 ,4106;[email protected]:000000;[email protected]:0000;

[gbox]
Password = ABCACB4D
MaxDist = 6
CardInfos = mpcs_cards.info
IgnoreList = mpcs_ignore.list
OnlineInfos = mpcs_share.onl
#Locals = 17220000,18010501,0D220400
<<
------------------------------------------------------

Now we will configure a D-LINE for your Gbox by editing
the file cwshare.cfg which you can find in the Directory /var/keys/
on your Dreambox. Like this Gbox will give MPCS access to get 'KEY-Codes' and pass them to the newcamdserver so that the Technomate 6900HD SUPER can access them with the built-in newcamd client.

D: { 192.168.100.50 { 9999 6666 { ABCACB4D { A2 A2 }}}}

------------------------------------------------------
Some Info regarding the config of the ports

Port 50000 = Tv Vlaanderen & Nederland Digitaal & Some French Channel Stuff on ASTRA 19,2E
Port 50001 = SEXVIEW & MCT on Hotbird 13E
Port 50002 = Digital+ on ASTRA19,2 (TAQUILLA)
Port 50003 = CONAX, DIgital Nordic on THOR 1W
Port 50004 = Should be SKY NDS on 28,2E but it doesn't work ....

If anyone can help me with SKY NDS ?

------------------------------------------------------

You can start mpcs in Log-debugmode Mode then you can see your TM6900HD Super connecting and getting 'Key-Codes' :

/var/bin/mpcs

Or in Deamon Mode if you are sure everything works fine.

/var/bin/mpcs -b

------------------------------------------------------

PLEASE PROVIDE CREDITS TO ME WHEN POSTING THIS INFO ON OTHER BOARDS AS I HAVE PUT A LOT OF TIME INTO THIS AND I WANT TO GIVE SOMETHING BACK TO THE COMMUNITY !!!
Credits : W0lftje

I **** on the board who banned me for even mentioning this info & wanting to share this with the community.


2x Local, Tvvl Tlsat / DM7020HD / DM500HD

Last edited by wolftje; 11-December-2008 at 14:50..
   
Reply With Quote
Sly N*S Working with the TM6900HD SUPER
Old
  (#28)
wolftje
Junior Member
 
wolftje's Avatar
 
Offline
Posts: 11

Level: 2 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 28
Magic: 3 / 873
Experience: 12%

Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Join Date: Jul 2007
Sly N*S Working with the TM6900HD SUPER - 14-December-2008, 21:42

SLY is now working with the latest new patch 12/12/2008 TM6900HD SUPER.
although every 10/20 secs there is like some pixelation.

Thanx digiDude for the info.

Hopefull, with next patch this can be solved !

this are the ports i USE(there was a slight error in my other post)

Port = [email protected]:0000,006A,006C,0080,0081,0084;[email protected] 0:0000,020910,024400,023B00,025100;[email protected]:0000 00,4106;[email protected]:000000;[email protected]:000000;


2x Local, Tvvl Tlsat / DM7020HD / DM500HD

Last edited by wolftje; 14-December-2008 at 21:44..
   
Reply With Quote
Old
  (#29)
technomate6900hdsuper
Junior Member
 
technomate6900hdsuper's Avatar
 
Offline
Posts: 2

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 0
Magic: 0 / 18
Experience: 2%

Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Oct 2008
29-December-2008, 03:30

wow!! wolf you know ur stuff...

I find that when cs now with the latest software, the sly sharing is more stable.. the n3 is still 75% stable..

sorry for my delay in getting back o the board, i have a dam issue with my bootable raid zero ...
   
Reply With Quote
Old
  (#30)
dsim112
Junior Member
 
dsim112's Avatar
 
Offline
Posts: 7

Level: 1 [♥ Bé-Yêu ♥]
Life: 0 / 15
Magic: 2 / 403
Experience: 60%

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Join Date: Dec 2008
31-December-2008, 15:50

I just flashed my new 6900hd super (got it today!) with the current firmware on the technomate site (6687) but I couldn't get the keys to upload and I couldn't get 8281 to work. I then flashed 667p instead and then it worked fine. Maybe I did something wrong but thought I'd post in case anyone else is having the same problem.

(31-December-2008 16:55)
Quote:
Originally Posted by dsim112 View Post
I just flashed my new 6900hd super (got it today!) with the current firmware on the technomate site (6687) but I couldn't get the keys to upload and I couldn't get 8281 to work. I then flashed 667p instead and then it worked fine. Maybe I did something wrong but thought I'd post in case anyone else is having the same problem.
Actually, this isn't working. 667p is giving me no audio (i've tried all the settings) and is rebooting on bbc hd. Flashing to 6687 is fixing it but I can't get 8281 to work under 6687 as I can't find a way to load the softcam ? Am I doing something *really* stupid?! ;) THanks

Last edited by dsim112; 31-December-2008 at 17:55.. Reason: Automerged Doublepost
   
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
sharing, super, tm6900


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump



ECS on RSS ECS on Twitter ECS on Facebook ECS on Youtube
Follow us on:

Powered by vBulletin
Copyright 2002 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Dreambox